Sodobno delo od doma ali pisarne še ne bodo izumrle

V Siemensu Slovenija povedo, da da delo od doma seveda ni primerno za vse njihove zaposlene, a se zavedajo, da se bo delež ljudi, ki delajo od doma, še povečal.
Fotografija: Shutterstock
Odpri galerijo
Shutterstock

»Smo družini prijazno podjetje in imamo fleksibilen delovni čas, kar pomeni, da se prilagajamo zaposlenim in njihovim potrebam ter na takšen način skrbimo za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Verjamemo, da bo delo od doma ena od oblik dela, zato se mora tudi zakonodaja prilagoditi tistim, ki jo želijo uporabljati v pozitivnem smislu.«

Mini anketa med znanci, ki že nekaj časa delajo od doma, je pokazala povečano zadovoljstvo, a tudi nekaj pasti. »Doma si lahko zelo učinkovit, ob tem pa tudi kar nekaj prihraniš. A včasih je ostalim težko razložiti, da si kljub sedenju v domači sobi še vedno v službi. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem svojim bližnjim dopovedal, da moje delo od doma ne pomeni, da lahko vsako dopoldne namesto njih opravim vrsto opravkov in po možnosti še vsak dan čuvam otroka,« je dejal eden izmed njih.

Pisarne torej jutri še ne bodo izumrle, a trend večanja števila zaposlenih, ki vsaj občasno delajo od doma, se bo zagotovo še nadaljeval.

Več iz rubrike