Slovensko ulično svetilo GeoLux Plain med najboljšimi oblikovalskimi dosežki

Red dot je ena najbolj prestižnih in prepoznavnih oblikovalskih nagrad na svetu. Letos je žirija med najboljše na svetu uvrstila tudi svetilo GeoLux Plain, ki ga je oblikoval univerzitetni diplomirani oblikovalec Gašper Puhan, ki je tudi direktor in solastnik družbe GeoEnergetika.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

V letošnjem letu je svoje inovativne kreacije žiriji Red Dot: Product design nagrad na ocenjevanje postavilo več kot 6300 oblikovalcev in proizvajalcev iz več kot 59 držav. Njihovo inovativnost, funkcionalnost, kakovost, ergonomijo in vzdržljivost je preučevalo približno 40 najboljših strokovnjakov s področja oblikovanja. Med najboljšimi na svetu je tako tudi svetilo GeoLux Plain.

Družba GeoEnergetika zaposluje interdisciplinarno skupino strokovnjakov in aktivno razvija prodajno mrežo po celem svetu. V Sloveniji so s produktno skupino Plain že opremili nekaj občin, kot sta na primer Velenje in Zreče, atraktivnost pa so prepoznali tudi drugi pomembni naročniki in partnerji, kot so Petrol, Qlandia, SES Spar European Shopping Centers in drugi.

Več iz rubrike