Slovenske kandidatke za Veuve Clicquot Business Woman Award

Po izjemnem uspehu prve slovenske prejemnice regijske nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award Urške Šefman Sojer, ki je prepričala strokovno žirijo in nagrado prejela v Zagrebu, letos najbolj pronicljive poslovne ženske iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore prihajajo v Ljubljano.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

29. novembra bo razglašena prejemnica regijske nagrade VCBWA 2018. Še prej, 20. septembra, pa bo strokovna žirija razglasila slovensko nominiranko, ki se bo potegovala za veliko poslovno priznanje.

Kandidatke za slovensko nominiranko za VCBWA 2018

  • Helena Cvikl, ustanoviteljica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Ta je že ob otvoritvi s svojo sodobnostjo in vizionarskim pogledom navdušila tako študente kot stroko in kasneje poznavalce gastronomije. Helena Cvikl je kot funkcionarka mednarodnih strokovnih združenj EURHODIP, AEHT in Coupe Georges Baptiste pogosto vabljena predavateljica in cenjena gostja. Pomembno je sodelovala pri ustanovitvi in razvoju šolske restavracije Sedem, ki danes sodi med 10 najboljših v regiji. Obenem je prejemnica bronaste plakete Univerze v Mariboru, bronastega ključa OZS in plakete za življenjsko delo Coupe Georges Baptiste. Letos je bila v Barceloni med 268 šolami proglašena za top ambasadorko HOSCO za leto 2018.
  • Irena Fonda, direktorica družinskega podjetja, ribogojnice Fonda. V podjetju so razvili blagovno znamko Fonda piranski brancin in prek tega različne produkte, ki združujejo tako izobraževanje, ribogojstvo, kulinariko kot turizem. Svoje raziskovalne izkušnje prav tako uspešno uporablja za pripravo mednarodnih projektov, s katerimi želi podjetje še izboljševati. Irena Fonda je molekularna biologinja – doktorica znanosti s področja molekularne biologije v onkologiji – in prejemnica številnih priznanj za študijske dosežke.
  • Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra, najbolj priljubljenega gledališča v Sloveniji, ki že več kot 20 let ustvarja kakovostne komedije za širše občinstvo. Špas teater je drugi dom mnogih uveljavljenih dramskih igralcev, medijskih osebnosti in seveda oboževalcev popularne kulture in komedije. Pod vodstvom Urške Alič je komedija v Sloveniji postala »mainstream«, Špas teater pa pravo ljudsko gledališče. Špas teater je ustanovila zato, da bi združila svojo neustavljivo strast do gledališča, igre in ustvarjalnosti ter življenjski nazor: »Če deluješ v dobro drugih in skupnosti, bo skupnost lepša za vse.«

arhiv podjetja
arhiv podjetja

 


Veuve Clicquot je prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, ki od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award. Nagrada VCBWA je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.


Strokovna žirija v sestavi:

Urška Šefman Sojer (direktorica in kreativna vodja kavarn Zvezda, prejemnica VCBWA 2017 in predsednica žirije), Melanie Seier Larsen (svetovalka in partnerica The Boston Consulting Group), Medeja Lončar (direktorica Siemens Slovenija in Hrvaška) in Jadranko Smokrović (predstavnik za Veuve Clicquot, Market Manager Central & Southern Europe pri Moët Hennessy).

Več iz rubrike