Slovenska znamka Alessio s prvo predstavitvijo

Zgodba modne znamke Alessio se je začela spomladi letos. Enega prvih modnih pop-upov je imel oblikovalec Aleš Čakš, lastnik znamke, v galeriji Kar=in v Ljubljani, tam pa se je odvila tudi modna revija.
Fotografija: Slovenska modna znamka Alessio. Foto: Jure Makovec
Odpri galerijo
Slovenska modna znamka Alessio. Foto: Jure Makovec

Aleš Čakš poudarja, da zares uživa, ko sliši kupke in kupce, da se dobro počutijo v njegovi modi. Na prvi modni reviji se je znamka predstavila z novimi kosi za jesen in tudi druge letne čase ter za oba spola.

Vnovič med materiali prevladujeta bombažno platno in žamet, barve so črna, temno modra, bela, petrolej zelena.

Kroji so klasični, še vedno pa izstopajo jumpsuiti (kombinezoni) ter moški žametni plašč in ženski žametni plašček s cvetličnimi potiski.
 

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: