Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu

Priznan svetovni potovalni magazin Conde Nast Traveller je na svojo listo 40 najlepših držav na svetu uvrstil tudi tri balkanske države: Slovenijo, Hrvaško in Črno goro. O Sloveniji je zapisal, da ponuja vse po malem, posebej pa je izpostavil slovenske Alpe, smaragdno zeleno Blejsko jezero in gozdove.
Fotografija: Posebej izpostavljajo tudi lepoto slovenskih gozdov, "ki pokrivajo polovico površja države". Pixabay
Odpri galerijo
Posebej izpostavljajo tudi lepoto slovenskih gozdov, "ki pokrivajo polovico površja države". Pixabay

V magazinu je mogoče prebrati, da je Slovenija umeščena med Italijo in Avstrijo, da ima svoj delček Alp in vrata v Mediteran. "Zdi se, da ima Slovenija vsega po malem," navajajo avtorji.

Kot ugotavljajo, so Julijske Alpe osupljive iz vseh zornih kotov, "posebej impresivne pa so kot ozadje smaragdnozelenih voda Blejskega jezera".


POGLEJTE SI VIDEO: Intenzivna promocija Slovenije na BBC za premožnejše turiste


Posebej izpostavljajo tudi lepoto slovenskih gozdov, "ki pokrivajo polovico površja države" in s paleto odtenkov zelene, "olivno zeleno, jabolčno zeleno, neonsko zeleno, rumenozeleno, temno zeleno, kaki zeleno, mint zeleno, morsko zeleno", "spominjajo na ročno prešito odejo".

Conde Nast Traveller na seznam 40 najlepših držav na svetu umešča tudi Hrvaško, ki jo opisuje kot deželo apnenčastih jam, valovitih polj in belih prodnatih plaž", in Črno goro, ki se lahko pohvali, kot je zapisal pesnik George Gordon Byron, z "najlepšim srečanjem kopnega in morja".Na listi 40 najlepših držav so še Nova Zelandija, Kostarika, Avstralija, Kenija, Tajska, Japonska, Islandija, Avstrija, Dominikanska republika, Kanada, Norveška, Švica, Mauritius, Španija, Mehika, Grčija, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugalska, Ciper, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazilija, Sejšeli, Peru, Šrilanka, ZDA, Italija, Turčija, Južna Afrika, Indija, Maroko in Kolumbija.


ALI VESTE? Slovenija na lestvici konkurenčnosti turizma napredovala na 36. mesto

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: