Predstavitvena informacija

Se počutite preobremenjeno in utrujeno?

Včasih ni dovolj, da samo upočasnite ritem. Organizem je treba razbremeniti maščob in strupov ter se odklopiti od vsakdanjih pritiskov.
Fotografija: Kaj storiti, ko nam skrb za zdravje uide z vajeti? FOTO: Terme Krka
Odpri galerijo
Kaj storiti, ko nam skrb za zdravje uide z vajeti? FOTO: Terme Krka

Če smo telesno dejavni, pazimo na prehrano in se znamo vsake toliko odmakniti od vsakdanjih skrbi, se telo dokaj uspešno brani pred mikrobi, strupi, odvečnimi kilogrami in pred negativnimi posledicami stresa. A kaj storiti, ko nam skrb za zdravje uide z vajeti?

V tem primeru je pomoč veščih strokovnjakov najzanesljivejša in tudi najbližja pot, da ohranimo svoje zdravje. Strokovnjaki v Termah Šmarješke Toplice priporočajo programa razstrupljanja VitaDetox   in zdravega hujšanja SlimFit.

Učinkovito razstrupljanje pod zdravniškim nadzorom

Razstrupljanje VitaDetox  v Termah Šmarješke Toplice je oddih, med katerim razbremenimo in očistimo telo toksinov in maščob, znebimo pa se tudi druge odvečne 'prtljage', ki jo nevede nosimo s seboj.

Začne se s pregledom pri zdravniku. Na podlagi pregleda, ergometrijskega testiranja, laboratorijskih preiskav in pogovora z nutricionistko se individualno načrtujejo prehrana, tretmaji in gibanje. Prehransko razstrupljanje poteka s sveže stisnjenimi bio zelenjavno-sadnimi sokovi ali pa z lahko, ekološko pridelano prehrano, bogato z vitamini in minerali. Tretmaji vplivajo na sprostitev in čiščenje celotnega organizma, raznoliko gibanje na prostem, v termalni vodi in v telovadnici ter savnanje pa spodbujajo metabolizem in s tem razgradnjo strupov in izločanje s potenjem.

Na urniku je od pet do šest sproščajočih tretmajev in aktivnih doživetij dnevno, kar preusmeri pozornost od vsakodnevnih skrbi, terapevti pa spodbujajo tudi t. i. tehnološki detoks, to je odmik od zaslonov in drugih obremenjujočih naprav.  

FOTO: Terme Krka
FOTO: Terme Krka

Zdravo hujšanje brez lakote in brez jojo učinka

V Termah Šmarješke Toplice so razvili edinstven program hujšanja SlimFit.

Temelji na zmanjševanju maščob v telesu, odpravljanju presnovnih motenj in krepitvi mišic oz. gibalnega sistema. Osnovni terapevtski ukrep je sprememba življenjskih navad: omejiti vnos kalorij, enostavnih ogljikovih hidratov in nasičenih maščob ter redno gibanje, ker so mišice največji porabnik glukoze.

Gost uživa pet obrokov dnevno, zato ni nikoli lačen, prehrana pa temelji na zdravih, ekološko pridelanih živilih iz lokalnega okolja. Krožnik je prilagojen gostovemu zdravstvenemu stanju, ciljem ter celo njegovemu okusu in posebnim prehranskim zahtevam.

Storitve so prijetne in sproščujoče, zato SlimFit pomeni tudi edinstven oddih in odklop od vsakdanje rutine.  

Udeleženci SlimFita usvojijo zdrave navade in zato v vsakdanje življenje vnesejo spremembe, ki preprečijo jojo učinek. Poleg tega ostanejo v stiku s strokovnjaki iz Šmarjeških Toplic, ki jih vodijo in motivirajo do željenega rezultata.   

FOTO: Terme Krka
FOTO: Terme Krka

Igralka Iva Krajnc Bagola pravi, da je po naravi hedonistka. »Vem, kdaj moram prekiniti stres in poskrbeti za svoje boljše počutje. V Šmarjeških Toplicah vsaj enkrat na leto poiščem svoj mir in dozo zdravja.« 


Naročnik oglasne vsebine so Terme Krka

Več iz rubrike