Rekordni prihodki proizvajalca torbic Furla

Italijanski proizvajalec torbic, pasov in šalov Furla načrtuje uvrstitev svojih delnic na borzo in 90-letnico obstoja obeležuje z rekordnimi prihodki. Družinsko podjetje iz Bologne je lani povečalo prihodke za 24,5 odstotka na 422 milijonov evrov.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Podjetje, ki je v večinski lasti družine Furlanetto, je milansko investicijski banki Tamburi zaupalo organizacijo prve prodaje delnic (IPO). Furla namerava na borzo uvrstiti 25 do 35 odstotkov delnic, natančen datum začetka kotacije sicer še ni določen.

Furla, katere izdelke je mogoče kupiti v 100 državah po svetu, je leta 2016 odprla večje število novih trgovin, dodatno rast pa napoveduje tudi letos, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Nove trgovine načrtujejo v podjetju med drugim v Evropi, Aziji in ZDA.

Agencija se ob tem sprašuje, kako je lahko prišlo do tako skokovite rasti prometa. Kot ugotavlja, je zanjo zaslužen model ženske torbice Mini Metropolis Bag, ki so jih iz Furle velikodušno razposlali blogerkam in znanim osebnostim. Tako se je rodila torbica, ki jo hoče imeti vsaka ženska, in bo tudi letos zagotovo eden najbolj prodajanih modelov podjetja, piše APA.

Podjetje trenutno upravlja s 444 lastnimi trgovinami, poleg tega je mogoče Furline torbice najti tudi na več kot 1200 prodajnih mestih v veleblagovnicah, tudi Sloveniji.

Na domačem trgu podjetje proda 20 odstotkov svojih izdelkov. V regijo Evropa, Bližnji vzhod in Afrika brez Italije je bilo lani prodanih 29 odstotkov Furlinih torbic, s 24-odstotnim deležem pa je pomemben trg za Italijane tudi Japonska, kjer se je rast prodaje lani povečala za 31,7 odstotka.

Več iz rubrike