Prosti čas: Kako potovati?

Potovanje je lahko nekaj osvobajajočega in navdihujočega, bogati nas z novimi izkušnjami. Vendar pa nas vrže iz zone udobja. Katerim nevšečnostim se lahko izognite?
Fotografija: Unsplash
Odpri galerijo
Unsplash

Komunikacijska skupina Sidera je izdala nekaj nasvetov, kako se pripraviti na potovanje brez skrbi.

Spoznajte kulturo

Da bo potovanje kar se da prijetno, se pred odhodom seznanite s kulturo in navadami dežele, v katero odhajate. Med potovanjem spoštujte lokalne običaje, saj vam bo to omogočilo izogniti se morebitnim nevarnim situacijam.

Poskusite nositi samo ročno prtljago

Poleg tega, da vam bo letalska družba dodatno zaračunala vso dodatno prtljago, boste nanjo še dolgo čakali, ko zapustite letalo. Torej, če ne greste na dolgo potovanje, poskusite spakirati stvari, tako, da bo vse v vaši ročni prtljagi. Na ta način si boste prihranili veliko stresa in denarja.

Fotokopirajte osebne dokumente

Preverite veljavnost svojih osebnih in drugih dokumentov in si priskrbite (overjeno) kopijo potnega lista ali osebne izkaznice, ki jo hranite ločeno od originalnega dokumenta. Priporočljivo je vzeti na pot dodatno fotografijo ob morebitni izgubi dokumentov.

Denar za “vsak primer"

V mislih imejte rezervni načrt v obliki kreditne kartice, ali osebe, na katero se lahko obrnete v primeru, da zamudite na letalo, dobite kazen ali pa vam denar celo ukradejo. Ko zapustite prenočišče, s seboj nosite samo toliko denarja, kolikor ga potrebujete, ostali shranite na varno mesto.

WiFi iščite na določenih mestih

Kraji, kjer boste zagotovo našli WiFi v primeru, so knjižnice, kavarne, restavracije, nakupovalni centri.

Nujno v potovalko

S seboj vzemite brisačo, debelo jakno, pulover, dodatno spodnje perilo, lahko obutev, osnovne kozmetične in medicinske pripomočke, tablete, čepke za ušesa, obliže.

Uporabljajte aplikacije z zemljevidi

Prenesite si aplikacije, ki je je mogoče uporabljati tudi brez internetne povezave? Pred potovanjem si prenesite zemljevid, da se ne boste izgubili pri iskanju hotela, ali pa drugih turističnih zanimivosti.

Več iz rubrike