Prosecco je najbolj prodajana penina na svetu

Prvič je italijanski prosecco prehitel francoski šampanjec v količini proizvedene peneče kapljice že pred petimi leti, to leto pa je tudi njegova prodaja presegla francosko. S katerim boste vi nazdravljali v najdaljši noči v letu?
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Belo italijansko peneče vino je osvojilo trg visokokakovostnih penin, celo tako zelo, da je letos tudi v prodaji prehitelo najboljšega v zadnjih štirih letih in francoskega aduta iz istoimenske francoske pokrajine Champagne, piše spletni Fortune. Ta se še vedno prodaja za višjo ceno, čeprav je proizvodnja prosecca bolj zahtevna in zamudna.

Prvič je prosecco iz istoimenske severnovzhodne italijanske pokrajine prehitel francoski "champagne" v količini proizvedene peneče kapljice že pred petimi leti, to leto pa je tudi njegova prodaja presegla francosko. In zasegla s svojimi 544 milijoni steklenic nezanemarljivih 75 odstotkov šampanjskega trga.

Nižja cena odličnega vina je verjetno najbolj botrovala visoki uvrstitvi na lestvici najboljših, samo v Franciji je njegova popularnost zrasla za 40 odstotkov, prav tako pa ga vedno več kupujejo tudi v ZDA in Veliki Britaniji, obe državi sta bili veliki uvoznici francoskega šampanjca.

Več iz rubrike