Ponudba za zaposlitev: Poklicni igralec Playstationa

Igrati Playstation in služiti denar - sanje za številne ljubitelje iger. Proizvajalec ponovno odpira delovna mesta: tokrat v Angliji za osebe s posebnimi jezikovnimi znanji.
Fotografija: Profesionalni igralec Playstationa. FOTO: RossHelen / Shutterstock
Odpri galerijo
Profesionalni igralec Playstationa. FOTO: RossHelen / Shutterstock

Med igranjem Playstationa mnogi pozabijo na čas. Slednje ne velja samo za mlade, ljubitelji igralne konzole so tudi starejši. Zakaj torej ne bi svojega hobija spremenili v poklic?

Logično je, da obstajajo ljudje, ki so plačani za razvoj, preizkušanje in izboljšave iger, preden se te pojavijo na trgu. Playstation tokrat takšno delo ponuja v Angliji (tukaj).

Proizvajalec oglašuje prosto delovno mesto tako imenovanega testerja lokalizacije. Iščejo osebo, ki bo zagotovila, da besedilni in zvočni deli igre ne vsebujejo napak. Preveriti je treba črkovanje, slovnico in ločila - in seveda v vseh jezikih, v katerih se igra pojavlja.
 

Znanje tujih jezikov je obvezno


Poleg navdušenja nad igranjem iger, je po oglasu sodeč, pomembna tudi strast do jezika. Torej, priložnost ima vsakdo, ki lahko samozavestno komunicira v tujih jezikih. Trenutno iščejo preizkuševalce lokalizacije za arabščino, brazilščino in ruščino. Vsekakor pa je potrebno tudi zelo dobro znanje angleščine.

Nadaljnje zahteve so poznavanje Microsoft Officea in »grobih procesov«, povezanih z razvojem iger.

Delo bo potekalo v Liverpoolu. Delovnik je od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:30. Višine plače v oglasu niso razkrili. 

Glede na zahteve, se sanje mnogim ljubiteljem iger verjetno ne bodo uresničile. Toda tisti, ki izpolnjujejo pogoje, se lahko izkažejo na preizkusu primernosti za delovno mesto: za reševanje težavnih nalog je na voljo ena ura.
 

Več iz rubrike