Petek je dan za Odprto kuhno, ki bo junija razširila svoje lovke

Odprta kuhna bo v juniju zaživela ne le v Ljubljani zaradi daljšega obratovalnega časa, temveč tudi v Kopru, Novi Gorici in v Slovenj Gradcu. 
Fotografija: Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu bo odprta dlje, do 22. ure. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu bo odprta dlje, do 22. ure. Foto Jure Eržen

Junij je za Odprto kuhno pester mesec, saj se bo po čudovitem dogodku na Ptuju odpravila še na tri gostovanja v slovenskih mestih.
  • V Kopru bodo dobro jedli in pili to soboto, 15. junija.
  • V Novi Gorici se bo Odprta kuhna ustavila v sredo, 19. junija.
  • Po petih letih pa se bo v soboto, 22. junija, kulinarična karavana ponovno odpravila na enkratno gostovanje v Slovenj Gradec.

Popestritev obiskovalce Odprte kuhne čaka tudi v Ljubljani, kjer bodo že ta petek, 14. junija, ponudbo ponovno nadgradili s projektom Slovenija – kulinarična destinacija, za katerega so lani prejeli nagrado snovalec. Dodatne stojnice, na katerih se bodo z izdelki ter z gastronomijo povezanimi zgodbami predstavile različne slovenske regije, bodo Odprto kuhno bogatile vse do sredine septembra.
 
Odprta kuhna vsak petek v Ljubljani nadaljuje tudi svoje redno delovanje na Pogačarjevem trgu, kjer bodo kulinarična druženja od petka, 28. junija, potekala po poletnem obratovalnem času, torej do 22. ure.

Že od tega petka, 14. junija, dalje pa bodo obiskovalci Odprte kuhne  v Ljubljani na dodatnih stojnicah ob pokriti tržnici celo poletje lahko spoznavali ponudbo turističnih kmetij ter poskusili in kupili za posamezen kraj ali regijo značilne gastronomske specialitete - od sirov, namazov in mesnin, do pijač in peciva. Poleg tradicionalnih se bodo tu predstavljali tudi domiselni sodobni slovenski obrtniki in mali proizvajalci prehranskih izdelkov. Vse skupaj bo zaokrožil enostaven dostop do informacij o kulinaričnih destinacijah, za katere bodo poskrbeli turistično-informacijski centri.

Slovenija, kulinarična destinacija
Slovenija, kulinarična destinacija


 

Več iz rubrike