Pazite, modre, bele in rumene smuči za vami so lahko policijske

Člani smučarske enote Slovenske policije bodo dobili prav posebno Elanovo serijo v barvah Slovenske policije - v fluorescentno rumeni, beli in modri barvi.
Fotografija: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
PU Nova Gorica

Varnost na smučiščih je ena izmed temeljnih vrednot zimskih užitkov in predpogoj za prijetno smučanje. Odgovorno obnašanje, smučanje v skladu s svojimi telesnimi zmogljivostmi in smučarskim znanjem, spoštovanje do drugih udeležencev na smučišču in seveda ravnanje v skladu z že več desetletij znanimi pravili FIS so garancija, da se zimski dan na svežem zraku razplete v skladu s pričakovanji.

Da je temu res tako, na slovenskih smučiščih skrbijo policisti-smučarji. Njihova naloga je izvajanje Zakona o varnosti na smučiščih, budno opazovanje dogajanja na progah, zaznavanje smučarjev, ki bi s svojim početjem ogrožali sebe in druge, ter izločanje smučarjev, ki na smučišče zaradi svojega nevarnega smučanja in vedenja ne sodijo. Poleg tega policisti na smučiščih tudi pomagajo pri reševanju ob morebitnih poškodbah in nezgodah. Hujše nezgode na smučišču policisti tudi obravnavajo in s tem ugotavljajo odgovornost za nesrečo. Policisti smučarji, ki skupaj z drugimi deležniki skrbijo za varnost na naših smučiščih, bodo po novem smučali na posebni seriji smuči Elan.

Smuči v policijskih barvah

Za policiste smučarje smuči niso le smučarski rekvizit pač pa tudi orodje za izvajanje policijskih nalog na vseh smučarskih terenih. Begunjska znamka Elan ima več kot sedemdesetletno tradicijo izdelovanja smučarskih inovacij, tokrat so izdelali ter predali v uporabo posebno serijo smuči za policiste smučarje. Gre za model Elan Amphibio 14, ki je opremljen z večkrat nagrajeno tehnologijo.

Člani smučarske enote Slovenske policije bodo dobili prav posebno serijo v barvah Slovenske policije - v fluorescentno rumeni, beli in modri barvi. Zgornji del smuči je obarvan v signalno rumeno barvo, kar ima tudi funkcionalno prednost, saj lahko z njimi naredijo varnostni križ, s katerim lahko zavarujejo mesto morebitne nezgode, kjer je potrebna prva pomoč. Živo rumena barva pa je dobro vidna tudi v slabših vremenskih pogojih.

Več iz rubrike