Parižani imajo dovolj turistov - zaprtje ulice?

Prebivalci pariške ulice Rue Cremieux imajo dovolj turistov, ki cele dneve visijo pred njihovimi domovi in skušajo ujeti najlepšo fotografijo, ki bi jo delili s svojimi sledilci na Instagramu. In tako so pozvali mestni svet, naj omeji dostop do "najlepše ulice" v Parizu.
Fotografija: Rue Cremieux. Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Rue Cremieux. Foto Shutterstock

Majhna tlakovana ulica v središču Pariza je pravi hit na Instagramu in privablja vedno več turistov, ki iščejo tisto unikatno in zavidanja vredno fotografijo, ki jo bo všečkalo več sto sledilcev.

A naval brezbrižnih ljudi, ki nimajo občutka za zasebno lastnino, moti domačine. Eden od njih je celo vzpostavil račun na Instagramu Club Cremieux, kjer beleži vse nezaželene aktivnosti lovcev na zanimive utrinke - od izvajanja joge pred vhodnimi vrati do ležanja sredi ulice.

"Usedemo se za obed in zunaj tik pred oknom se ljudje fotografirajo, raperji dve uri snemajo filme, dekleta pa se derejo na dekliščinah. To je utrudljivo," je dejal eden od domačinov za radio France Info.

Domačini so sedaj zaprosili mestni svet, naj jim zagotovi ograjo, s katero bi lahko zaprli ulico v času "prometne konice" turistov - ob večerih, koncih tedna ter sončnih vzhodih in zahodih.

Več iz rubrike