Pametni telefon z merami kreditne kartice

Japonski KY-O1L je s svojimi 5,3 milimetri najtanjši telefon na svetu, pohvali pa se lahko tudi z merami kreditne kartice.
Fotografija: Kyocera KY-01L
Odpri galerijo
Kyocera KY-01L

Docomo je predstavil najmanjši in najlažji pametni telefon na svetu, ki tehta zgolj 47 gramov (za primerjavo: iPhone10s tehta 177 gramov), širok pa je 5,3 milimetrov. To je sicer milimeter več kot Motorolin Moto Z, ki so ga lansirali leta 2016, a pri Docomo opozarjajo, da takrat proizvajalci niso upoštevali kamere, ki je napravi dodala nekaj dodatnih milimetrov.

Zdajšnji KY-O1L sicer kamere nima vgrajene, nanj pa niti ni mogoče naložiti mobilnih aplikacij, piše španski El Pais. »Mnogi uporabniki svoje mobilne naprave uporabljajo za predvajanje videoposnetkov in igranje video iger, zato proizvajalci ustvarjajo naprave z vedno večjimi zasloni, a obstajajo tudi ljudje, ki želijo preprostejše telefone, ki bodo manjši in jih bo lažje nositi,« je ob predstavitvi dejal predsednik NTT Docomo Kazuhiro Yoshizawa.


Telefon bodo po njegovem mnenju z veseljem sprejeli tisti uporabniki, ki ga uporabljajo pretežno za klicanje in pošiljanje kratkih sporočil, možno pa bo tudi enostavno brskanje po medmrežju. KY-O1L se ponaša še z 2,8-palčnim zaslonom, LTE povezavo in baterijo z močjo od 380 mAh, kot največjo prednost pa proizvajalci izpostavljajo, da ga bodo uporabniki lahko pospravili malodane v denarnico.

Na prodaj bo na začetku novembra, zanj pa bo treba odšteti okoli 230 evrov.

Več iz rubrike

Komentarji: