Novo leto: S knjigo na nove poti

Veliko ljudi si pred skokom v novo koledarsko leto vzame čas, da revidirajo staro leto in namenijo nekaj časa za pogled v prihodnost. Ste med njimi? Kako vam lahko pri tem pomagajo knjige?
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Branje pripomore k boljšemu duševnemu zdravju, pomaga proti stresu, širi vaša obzorja in akumulira novo znanje. Poleg tega pa, kot kažejo raziskave, pripomore k večjemu besednemu zakladu in izboljšuje spomin ter ostri fokus. 

Katere knjige so ta hip najbolj vroče?

V založbi Učila International so izdali knjigo Vabi sabi, ki po mnenju založnikov ponuja popolnoma nov pogled na svet, navdihnjen s stoletno japonsko modrostjo. Bo morda ta knjiga spremenila tudi vaše življenje? Vabi sabi je namreč starodavna filozofija, tesno povezana z japonsko kulturo.
Učila International
Učila International

Lepoto vidi v nepopolnosti, ceni preprostost in sprejema, da so spremembe neizbežne. Prelom leta in desetletja je morda pravi trenutek, da vdihnemo in začnemo znova. Priročnik namreč spodbuja spremembe in poudarja lepoto nepopolnosti ter je odličen vodič, ki uči, kako uporabljati starodavno japonsko modrost za preoblikovanje vseh področij življenja in iskanje sreče prav tam, kjer ste. "Navdihnil vas bo, da poenostavite vse in se osredotočite na resnično pomembno. S preprosto, toda globoko modrostjo vam bo pomagal, da upočasnite, se znova povežete z naravo in ste prizanesljivejši do sebe," zapišejo na Učilih.


Tudi knjiga Ne ga srat! razkriva, kako se lahko osvobodite globoko zakoreninjenih vzorcev in zaživite tako, kot si od nekdaj želite, vendar vam to nekako nikoli ni uspelo.
Učila International
Učila International

Avtor Gary John Bishop je eden izmed vodilnih svetovnih strokovnjakov za osebnostni razvoj. Njegova 'urbana filozofija' je usmerjenja v povečanje osebne moči posameznikov in zagotavlja neverjetne rezultate ljudeh, ki želijo izboljšati kakovost in uspešnost svojega življenja. Na Učilih povedo, da je njegov slog surov in odkrit. S praktičnim pristopom Gary John Bishop v njej spretno razkriva naš najgloblji podzavestni ustroj in učinkovito pretvarja naše najbolj negativne misli in oblike vedenja v poživljajočo prihodnost brez sabotaže.




Učila International
Učila International

Ob pogovoru o knjigah, ki nam bodo spremenile pogled na življenje, so na založbi našim bralcem predlagali še delo Z dobrimi vibracijami do dobrega življenja instagramskega guruja Vexa Kinga. Vex je premagal hude čase in postal vir upanja za več tisoč mladih, zdaj pa črpa iz osebnih izkušenj in nagonske modrosti z namenom spodbude, da bi:
- skrbeli zase, premagali strupeno energijo in dajali prednost svojemu dobremu počutju,
- razvijali pozitivne življenjske navade, vključno s čuječnostjo in meditacijo,
- spreminjali svoja prepričanja in s tem v svoje življenje privabljali odlične priložnosti,
- udejanjali svoje cilje s preizkušenimi tehnikami,
- premagovali strah in se prepuščali toku vesolja,
- našli svoj višji cilj in postali svetla luč za druge.


 



 

Več iz rubrike