Nov poslovni model: Suši na barki

V Italiji so odprli novo prestižno japonsko restavracijo, katere uličnega naslova ni mogoče najti na internetu. Stoji namreč na barki, ki skoraj vsak dan izpljuje iz pristana na morje.
Fotografija: Murakami
Odpri galerijo
Murakami

Na malem otočku Ponza blizu Neaplja je tridesetletni Francesco Santilli z inovativnim konceptom obedovanja ustvaril novo turistično atrakcijo. Dobil je idejo, kako v turistična pristanišča vnesti malo več utripa, družabnega življenja ter v njih privabiti tudi tiste ljudi, ki niso lastniki jaht, bark, jadrnic in podobnih plovil ter tako odprl nenavadno restavracijo.

Murakami
Murakami

Z delovno ekipo je ustvaril koncept sushi barke, ki jo je poimenoval Murakami. Na njej se ne nahaja le restavracija, ampak tudi bar, oba sta odprta vsak dan med enajsto uro dopoldan in polnočjo. V ponudbi imajo dostavo po obalah celega otoka, zato se turisti ne navdušujejo le nad njihovo idejo, temveč tudi storilnost, ko si na različnih oddaljenih plažah zaželijo osvežitve v obliki sušija ali ohlajenega koktejla.

Murakami
Murakami

Največ gostov prihaja na barko v času večerje.

Murakami
Murakami

Več iz rubrike