Netflixu se maje prestol na področju pretočnih vsebin

Ameriška televizijska mreža Epix, ki spada pod Metro Goldwyn Mayer (MGM), je ustvarila novo spletno platformo s pretočnimi vsebinami Epix Now, ki jo za slabih šest dolarjev mesečno že lahko uporabljajo vsi tisti, ki imajo iOS ali Android operacijski sistem.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

Prav kmalu bo aplikacija dosegljiva tudi lastnikom naprav Roku ter Amazon Fire TV.
Na platformi je postavljena knjižnica novih in starejših izvirnih serij, filmov in podcastov, z določenimi napravi se lahko dostopa celo do televizijske mreže. Naročnikom so na voljo prav tako njihove originalne serije, kot so Pennyworth, Godfather of Harlem, Get Shorty, Berlin Station in Deep State.
Iz Epixa povedo, da se vse vsebine lahko pretoči na naprave in tako jih lahko naročniki gledajo tudi, ko niso povezani na internetno omrežje. Predsednik Epixa Michael Wright je označil leto 2019 za prelomno, saj pričakuje veliko rast dobička prav zaradi novonastale platoforme. »Epix je bil od nekdaj zavezan k zadovoljevanju potreb potrošnikov, ne glede na to, kako želijo gledati vsebino. Ker gredo njihove želje v to smer, smo se prilagodili in sedaj smo neverjetno navdušeni, da naši uporabniki lahko gledajo vsebine, ki imajo radi, kjerkoli in kadarkoli.«
Poleg Epixa se Netflixovi ponudbi približujejo tudi drugi filmski in tehnološki velikani. Največja konkurenta sta Hulu in Amazon Prime, a vodilnim ponudnikom pretočnih vsebin se pridružujejo še Apple, CBS, Disney, Warner Media in NBC Universal.

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: