Nedualnost in višji smisel

Svet bi bil lepši, če bi ostali ostredotočeni na višji smisel, kot je naše življenje in življenja ljudi okoli nas.
Fotografija: Iskanje višjega smisla.  Foto: Grandfailure/Getty images
Odpri galerijo
Iskanje višjega smisla.  Foto: Grandfailure/Getty images

Celota, ki jo večina razume kot celoto se zdi bistveno večja, kot jo v resnici zaznavamo s svojimi petimi čuti.
Večina očem in ostali čutom nevidnih in čutenih stvari, ki so nitke zavesti, ki nas vse povezuje v enako inteligenco-zavest nam je na prvo žogo nedosegljiva oz. nevidna. Zato nas večina pretežni del življenja, nekateri pa celo življenje živi v svetu dualnosti. Z drugimi besedami ločenosti od celote.
 
Gre za to, da leve in desne v resnici ni, črne in bele tudi ne, v svetu nedualnosti gre v obeh primerih za drugo obliko istega pojava. Na ta način smo tudi ljudje mali utrinki ene zavesti, ene inteligence, ki deluje skozi nas. Podobni oz. enaki smo bolj, kot si upamo in zmoremo priznati.
 
Drug drugemu služimo kot odsev samega sebe
 
Če nam nekdo reče, da v nas vidi sočutje, ljubezen ali milino, to pomeni, da je vse to v resnici prisotno tudi v njem in nam sporoča to, kar že sam ima v sebi. Po drugi strani pa prav tako, če se nekdo počuti ob naših dejanjih napetega, jeznega in v strahu, je tudi to v resnici prisotno v njem in smo mi vse to samo na nek način prebudili.
Kadar se soočamo z neprijetnimi občutki vezanimi na neko osebo so to v resnici majhne ranice, ki obstajajo v našem nezavednem in se jih ne zavedamo dokler jih nekdo s svojim vedenjem v nas ne prebudi. Na ta način en drugemu služimo kot ogledala samih sebe in imamo vedno znova, ko pride do takih reakcij znotraj nas priložnost, da se zazremo vase in začnemo celiti ta del sebe.
 
V tem smislu smo v resnici vsi eno - ena zavest, različni obrazi enake inteligence.
 
Zato je smiselno svoje delovanje, odločitve in misli usmerjati izven svojega peskovnika v višji smisel ali celoto, v višje dobro, ki deluje holistično na vse.
 
Če rečemo NE odnosu, ki nam ne služi dobro, to ne koristi samo nam samim temveč ta odločitev služi za višje dobro osebe, do katere smo bili z tem dejanjem oziroma NE-jem iskreni.Foto: Grandfailure/Getty images
Če rečemo NE odnosu, ki nam ne služi dobro, to ne koristi samo nam samim temveč ta odločitev služi za višje dobro osebe, do katere smo bili z tem dejanjem oziroma NE-jem iskreni.Foto: Grandfailure/Getty images


Ob vsem kar se nam v življenju dogaja je lahko spregledati dejstvo, da smo vsi del nečesa večjega

 
Vsi smo del kolektivne zavesti, Vesolja, Višje inteligence. Zaradi predispozicije, da to zlahka pozabimo ali spregledamo velikokrat sprejemamo odločitve, ki niso v skladu z vedenjem pripadanja nečemu večjemu. Veliko prepogosto se osredotočamo samo na kratkoročne -  lastne cilje, ki so zelo krhki in ob tem pozabljamo na to kakšne posledice bodo imeli na celoto.
 
Spet drugič preprosto odmislimo višji smisel samo zato, ker deluje težko dosegljiv in se nam zdi, da bo od nas terjal veliko trdega dela.
 
Izziv je torej kako razširiti svoj osebni um do te mere, da bomo preobrazili razliko med sabo in drugimi, saj se na ta način vseskozi zavedamo, da naše izbire in aktivnosti lahko vplivajo na višji smisel in celoto.
 
Prispevanje višjemu smislu in celoti ne pomeni, da gre za samožrtvovanje
 
Na primer, če zasadimo drevo na področju nekega okoliša kateremu pripadamo, bo to drevo dajalo senco tako nam, kot sosedom. Ali pa bomo nagrajeni na drugačen način; s toplim sprejemanjem, hvaležnostjo in prijaznostjo sosedov.
 
Kadar služimo višjemu smislu obenem tudi služimo višjemu dobremu. V resnici vsakič, ko se odločimo narediti nekaj dobrega zase, istočasno vplivamo tudi na višje dobro vsega ostalega - celote.
 
Na primer, če rečemo NE odnosu, ki nam ne služi dobro, to ne koristi samo nam samim temveč ta odločitev služi za višje dobro osebe, do katere smo bili z tem dejanjem oziroma NE-jem iskreni.
 
Ali pa sprejetje službe, ki je za nas sanjska ne služi samo nam samim temveč tudi ljudem, ki bodo imeli od tega korist, ker bodo obkroženi z našim entuziazmom in produktivnostjo.
 
Pomembno je vedeti, ko služimo višjemu smislu je pravzaprav zelo malo prostora za strah in dvom ker se zavedamo, da bo naše dobro vplivalo tudi na druge, zato ni razloga, da vesolje ne bi podpiralo našega truda, čeprav včasih ne izgleda tako.
 
Služenje višjemu smislu nam omogoča, da delujemo iz svoje največje veličine in potenciala. Kadar se zavedamo, da služimo višjemu smislu se tudi zavedamo svoje moči in sposobnosti vplivanja in oblikovanja sprememb na tem svetu, na celoto.
 
 
 

Več iz rubrike