Predstavitvena informacija

Najboljše oddaljene turistične destinacije 2018

Ob koncu leta mnenjski voditelji turističnega sektorja že izbirajo najbolj privlačne destinacije za prihodnje leto. Kam odpotovati, če želite soustvarjati trende v turizmu?
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Na koledarju kar hitro rezervirajte dopust in ga napolnite s čudovitimi potovanji po celem svetu. Trendi kažejo, da t.i. luksuzni turisti postajajo popotniki in da njihova potovanja trajajo vedno dlje, nekje do treh ali štirih tednov. Kam gredo?

Patagonija, Čile

Dežela avanturizma in pustolovščin, ledenikov, gora. Znani so po dobri hrani, živahni glasbi in temperamentu. Pravijo ji tudi dežela ekstremov. Lonely Planet je Patagonijo postavil na prvo mesto turističnih destinacij v letu 2018.

Minneapolis v Minesoti

Minneapolis je največje mesto v ameriški zvezni državi Minnesota. Leži ob reki Misisipi in prihodnje leto bo tam potekal Super Bowl. Muzeji,pestro nočno življenje, dobre restavracije, lepe trgovine in prijazni ljudje – to je vse, kar potrebujete za odličen dopust.

Dubaj

V Dubaju živi približno 2,1 milijona ljudi, kar je devet desetin vsega prebivalstva emirata, tako da mesto nikoli ne spi. Je sinonim za razkošnega nakupovanja in mesto kontrastov, kjer se prepletata utrip moderne metropole in tradicionalnega puščavskega življenja. Januarja 2018 se bo za javnost odprl zelo pričakovan muzej Etihad, ki kronično obdaja zgodovino Združenih arabskih emiratov.

Pjongčang, Južna Koreja

Tam se bodo med 9. in 25. februarjem 2018 odvile zimske olimpijske igre. Ne samo, da boste priča svetovnemu športnemu dogodku, raziskovali boste lahko zgodovinsko bogato mesto, ki stoji na 2.296 metrov nadmorske višine. »Prepričan sem, da imata Koreja in Slovenija veliko skupnega. Vedno, kadar sem obiskal Slovenijo, sem ugotavljal, da me njene naravne lepote spominjajo na območje Pjongčanga v pokrajini Gangvon: visoke gore, ki ležijo blizu prelepega morja – v Sloveniji Julijske Alpe blizu Jadranskega morja, v Gangvonu gorovje Taebaek blizu Vzhodnega morja,« je povedal Šin Dong Ik, veleposlanik Republike Koreje v Sloveniji za Svet kapitala.

Sidney

Sydney je glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in najstarejše mesto Avstralije, ki je bilo ustanovljeno leta 1788. v mesto lahko najdete več ikonskih znamenitosti, kot sta Opera in Muzel sodobne umetnosti, tam pa bosta to pomlad potekala dva svetovna dogodka - bienale od 16. marca do 11. junija ter La Boheme, opero Puccinija, predelano s strani Andyja Mortona (22. marec – 22. april).

 

powered by Typeform

Pri potovanjih v tujino je priporočeno poskrbeti za zavarovnje.

Nekaj o novem zavarovanju Zavarovanje za tujino Tujina AS (bivši CORIS)

Do kamorkoli že prideš, tam si zavarovan: DO ROBA SVETA.

Izognite se težavam pri iskanju zdravstvene pomoči v tujini in visokim stroškom zdravstvenih storitev.

Januarska akcija:

V letu 2018 smo Zavarovanje v tujini z asistenco CORIS (zavarovanje z največjim tržnim deležem v Sloveniji ) prenovili in posodobili. Zavarovanje smo poimenovali Zavarovanje za tujino z asistenco Tujina AS.

Celoletna zavarovanje za tujino, enostavna in brez skrbna potovanja –: Če pogosto potujete v tujino, zasebno ali poslovno, smo za vas pripravili najbolj ugodno ponudbo celoletnih zavarovanj* za posameznike in družine. Celoletna zavarovanja so na voljo že od 42,32 €, zavarovalna kritja pa dosežejo tudi 100.000 €.

Največ škod beležimo na Hrvaškem, na Tajskem, ipd.

ZAKAJ TUJINA AS?

 • Da vam ne bo treba plačevati, ko se v tujini poškodujete ali zbolite.
 • Ker evropska kartica v tujini ne zadostuje.
 • Ker ima asistenčni center AS povsod po svetu lastno mrežo pogodbenih zdravnikov ter ostalih izvajalcev medicinskih storitev.
 • Ker zavarovanje velja po celem svetu in ni deljeno na Evropo in ostali svet.
 • Ker je asistenčni center AS z vami•neprekinjeno 24 ur na dan in vse dni v letu.
 • Ker zavarovanje krije dejanske stroške nujnih prevozov, zdravljenja ter zdravil pri javnih in zasebnih zdravnikih.
 • Ker so zavarovalna kritja enotna za vse storitve in ne omejujejo stroškov prevoza in stroškov ostalih storitev.
 • POZOR: v primeru težje bolezni ali poškodbe lahko prevoz v domovino stane več kot 50.000 €.
 • Ker vam zavarovalnica zavarovane stroške, ki ste jih v tujini poravnali sami, povrne v treh delovnih dneh.
 • Ker zavarovalnica povrne tudi stroške nujnih telefonskih klicev, opravljenih z asistenčnim centrom. Ker lahko zavarovanje sklenete enostavno, hitro in udobno, po svetu pa potujete le z e-polico.

ZAKAJ EVROPSKA KARTICA, KI JO PONUJA ZZZS, NE ZADOSTUJE?

 • Evropska kartica NE krije stroškov zdravstvene oskrbe pri zasebnikih.
 • NE krije stroškov povratka v domovino.
 • Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji.
 • Strošek zdravstvenih storitev je v tujini navadno višji, zato pogosto tudi ni v celoti povrnjen.
 • ZZZS priporoča sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja za tujino.

Kako lahko zavarovanje sklenete?

 • Zavarovanje za tujino Tujina AS lahko z 10 % popustom hitro in enostavno sklenete na www.as.si.
 • Prek svojega zastopnika.
 • V poslovalnicah AS-a (seznam si lahko ogledate na www.as.si/poslovalnice).
 • Na vseh pomembnejših Turističnih agencijah.

Več iz rubrike

Komentarji: