Najboljša kuharska mojstrica leta 2017 je Ana Roš

Ana Roš iz Hiše Franko je najboljša kuharska mojstrica letošnjega leta na svetu po izboru akademije 50 najboljših restavracij na svetu (The World's 50 Best Restaurants). Eno najprestižnejših nagrad kulinaričnega sveta je akademija objavila danes, Posočanka iz Starega sela pri Kobaridu pa jo bo v roke dobila v začetku aprila v Melbournu.
Fotografija: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Ljubo Vukelič

Ana Roš je eno prvih slovenskih kuharskih imen in od lani tudi ena vodilnih kuharskih zvezdnic, potem ko jo je v svet izstrelil popularni spletni ponudnik medijskih vsebin Netflix z dokumentarno serijo Chef's Table.

Nagrada za najboljšo kuharsko mojstrico je poklon gurmanske in kuharske stroke. »To je moja daleč največja nagrada. Že Netflix je bil velika potrditev, ta nagrada pa je glasovanje vsega sveta in ljudi, ki potujejo ravno zaradi hrane. Še posebej sem zadovoljna, ker mi je glas namenilo ogromno kuharjev,« je dejala zadovoljna Ana, ki je te dni na službenem potovanju v smučarskem centru Alta Badia.

Več na Delo.si

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: