Najbolj luksuzna modna znamka na svetu ni Hermès niti Vuitton, ampak …

Čeprav sta znamki Louis Vuitton in Hermès dve zelo znani in prestižni blagovni znamki v svetu bogatašev, ne moreta konkurirati znamki francoski Goyard iz Pariza, ki obstaja že 200 let.
Fotografija: Goyard
Odpri galerijo
Goyard

Njihovi ekskluzivni izdelki stanejo med 300 in 50 tisoč evrov in pomenijo ultimativen statusni simbol. Zaposleni se posvetijo vsaki stranki posebej in zato so tako cenjeni med svetovnimi vplivneži. Njihov poslovni model je pravzaprav nenavaden, saj se ne oglašujejo, komunikacijska strategija praktično ne obstaja, tudi intervjujev ne dajejo radi. Prav to jih dela še bolj zanimive, trdijo italijanski modni poznavalci na Business Insiderju.

Njihove stranke so nesramno bogate in velikokrat tudi znane: vojvodina Meghan Markle, igralka Gwyneth Paltrow, svetovno priznan kuhar Alain Ducasse, modni oblikovalec Karl Lagerfeld in pevec Kanye West so eni izmed najbolj gorečih oboževalcev znamke Goyard.

Goyard
Goyard

Znamko so radi nosili tudi pomembneži v preteklosti: modna ikona Coco Chanel, zdravnik in pisatelj Sir Arthur Conan Doyle (zgodbe o Sherlocku Holmesu), zlatar Jacques Cartier, slikar Pablo Picasso, ipd.

Več iz rubrike