V Portorož prihaja Felix Baumgartner, skakalec z roba vesolja

Na 28. Slovenski oglaševalski festival prihaja ekstremni športnik, ki je leta 2012 v okviru projekta Red Bull Stratos skočil s stratosfere in kot prvi človek samostojno prebil zvočni zid.
Fotografija: Felix Baumgartner. Foto YouTube
Odpri galerijo
Felix Baumgartner. Foto YouTube

Felix Baumgartner je pilot in rekorder v ekstremnem padalstvu. Podrl je številne svetovne rekorde v BASE skokih in je pomemben zagovornik neprofitne organizacije Wings for Life Spinal Chord Research Foundation. V Slovenijo prihaja kot govorec na 28. SOF-u. V portoroškem Kempinski Palace hotelu bo Felix prvič v Sloveniji spregovoril o svojem famoznem skoku z roba vesolja. Medtem, ko je priznal, da je misija Red Bull Stratos korak v neznano, je bil odločen, da doseže rob vesolja in preseže zvočno hitrost. Pred skokom je izjavil: ”Če bo Red Bull Stratos uspešen, potem bomo pridobili podatke, ki nam zaenkrat še niso na voljo. Zelo bi bil ponosen, če bi lahko to omogočil.”



Felix je dosegel svoj končni cilj in se podal po svetu, kjer je delil svoje navdušenje nad rekordnim prostim padom z nadzvočno hitrostjo. Danes nadaljuje z načrti za polete bližje Zemlji in pravi: “Nihče mi ne more preprečiti, da ne bi bil več v zraku. Letel sem že kot komercialni pilot helikopterja v Evropi, sedaj bom imel čas, da bom ta del kariere ponesel tudi na višjo raven. Tega se zelo veselim.”

Več o njegovem podvigu pa že 11. in 12. aprila v Portorožu.

Več iz rubrike