Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana predstavlja Simonetto Gianfelici

Licenčni dogodek nemške avtomobilske znamke Mercedes-Benz Fashion Week bo začetek aprila na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani pripeljal posebno gostjo, Rimljanko Simonetto Gianfelici, ki je po svetu poznana predvsem kot muza fotografa Helmuta Newtona in manekenka za največje modne hiše kot so Gucci, Valentino, Vivienne Westwood, Gianfranco Ferrè.
Fotografija: Valentino
Odpri galerijo
Valentino

V osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Simonetta Gianfelici prehodila modne piste vseh svetovnih prestolnic za najpomembnejša modna imena in pozirala za najvidnejša fotografska imena. Skozi leta modne kariere se jo je prijel naziv »večna diva«. Deset let nazaj je Gianfelicijeva ustanovila platformo Who’s On Next?, ki nadarjenim modnim ustvarjalcem ponuja ekskluzivno priložnost za uveljavitev na globalnem tržišču. Modna ikona bo kot častna gostja prisostvovala tudi na MBFWLJ.

Valentino
Valentino

Na ljubljanskem modnem spektaklu, katerega programski umetniški vodja je Sašo Radovič, se bo predstavilo devetnajstih modnih oblikovalcev in blagovnih znamk iz Slovenije in tujine, ki se skladajo z vizijo MBFW – ekskluzivnost, prestiž in napredno razmišljanje. Modne piste bodo s kolekcijami »See Now Buy Now« zavzeli Akultura, Atelier Terra Urbana, Chiché, D'Alpaos, Draž, Ivanman, JSP, Kaja Julija Hrovat, Marjeta Grošelj, Milica Vukadinovič, Natasa Persuh, Tanja Zorn, Twins, Peter Morvin, Sens, Sofia Nogard, Susnyara, Xenia Design in Young @ Squat

Poleg slovenskih medijev se bodo dogodka udeležili tudi Vouge Italia, Grazia Italia, Harper's Bazar, The Issue Magazine in drugi tuji mediji.

Več iz rubrike