Louis Vuitton bo lastnik drugega največjega diamanta na svetu

Drugi največji diamant v zgodovini bodo rezali, polirali in spremenili v kolekcijo nakita Louis Vuitton.
Fotografija: A volunteer holds a bottle of sparkling wine next to a Louis Vuitton advertisement installation during a reopening event at the KaDeWe (Kaufhaus des Westens) luxury department shopping store in Berlin September 25, 2012. Picture taken September 25, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) - BM2E89Q1GLE01
Odpri galerijo
A volunteer holds a bottle of sparkling wine next to a Louis Vuitton advertisement installation during a reopening event at the KaDeWe (Kaufhaus des Westens) luxury department shopping store in Berlin September 25, 2012. Picture taken September 25, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) - BM2E89Q1GLE01

Podjetje Lucara Diamond Corp., ki je lani našlo 1.588-karatni diamant Sewelo v rudniku Bocvana, je sporočilo, da je sklenilo pogodbo z luksuzno blagovno znamko in proizvajalcem diamantov v Antwerpnu HB Company, poroča Bloomberg.  Kakšna bo cena poliranih diamantov, še ni znano, saj je Lucara že pred časom dejal, da Sewelo ni vrsta diamanta, ki prinaša vrhunske dragulje.

Diamant v Bocvani velja za zelo redko najdbo in je približno velikosti teniške žoge.

Louis Vuitton si prizadeva za oblikovanje izjemnega nakita odkar je odprl vodilno trgovino na pariškem Place Vendome - slavnem okrožnem domu Cartierja in Boucherona ter odkar je začel s sodelovanjem z novo oblikovalko nakita, Francesco Amfitheatrof.

Igralka Game of Thrones Sophie Turner in gorski zvezdnik Brokeback Michelle Williams sta pred kratkim nastopala v njihovem oglasu za ogrlice in uhane.
 
Leta 2015 je Lucara našla 1.109-karatni diamant, ki je bil takrat drugi največji doslej in je bil na koncu prodan za 53 milijonov dolarjev. Iz rudnika so prav tako prinesli 813-karatni kamen, ki je dosegel vrednost rekordnih 63 milijonov dolarjev.
 
Največji odkriti diamant kadarkoli je 3.106-karatni Cullinan, ki so ga našli blizu Pretorija v Južni Afriki leta 1905. Razrezali so ga na več poliranih draguljev, od katerih sta dva največja - Velika afriška zvezda in Manjša zvezda Afrike – razstavljena v Crown Jewels of Britain, britanskem kraljevem objektu, kjer imajo razstavljen nakit kadarkoli nošen s strani predstavnikov monarhije.
 
 

Več iz rubrike

trendi

Je strah zares močan motivator za nakup?

Po nekem pregovoru sta pohlep in strah dva gospodarja vsakega človeka. Temu smo pogosto priča v vsakdanjem življenju.

trendi

Ponudba za zaposlitev: Poklicni igralec Playstationa

Igrati Playstation in služiti denar - sanje za številne ljubitelje iger. Proizvajalec ponovno odpira delovna mesta: tokrat v Angliji za osebe s posebnimi jezikovnimi znanji.

trendi

Holističen pogled na zmanjšanje stresa

Ljudje smo kompleksna bitja, kar nam lepo ponazarja holističen (celosten) pogled na naše telo, ki ga sestavljajo fizično, eterično, čustveno in mentalno telo.

trendi

Nakup zlatih vizumov: Kako se elita prebija skozi zaprte državne meje

Medtem ko pandemija koronavirusa za večino omejuje potovanja, super bogate družine vse bolj uporabljajo svoj denar za prestop meja, ki so sicer zaprte.

Komentarji: