Louis Vuitton bo lastnik drugega največjega diamanta na svetu

Drugi največji diamant v zgodovini bodo rezali, polirali in spremenili v kolekcijo nakita Louis Vuitton.
Fotografija: A volunteer holds a bottle of sparkling wine next to a Louis Vuitton advertisement installation during a reopening event at the KaDeWe (Kaufhaus des Westens) luxury department shopping store in Berlin September 25, 2012. Picture taken September 25, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) - BM2E89Q1GLE01
Odpri galerijo
A volunteer holds a bottle of sparkling wine next to a Louis Vuitton advertisement installation during a reopening event at the KaDeWe (Kaufhaus des Westens) luxury department shopping store in Berlin September 25, 2012. Picture taken September 25, 2012. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY) - BM2E89Q1GLE01

Podjetje Lucara Diamond Corp., ki je lani našlo 1.588-karatni diamant Sewelo v rudniku Bocvana, je sporočilo, da je sklenilo pogodbo z luksuzno blagovno znamko in proizvajalcem diamantov v Antwerpnu HB Company, poroča Bloomberg.  Kakšna bo cena poliranih diamantov, še ni znano, saj je Lucara že pred časom dejal, da Sewelo ni vrsta diamanta, ki prinaša vrhunske dragulje.

Diamant v Bocvani velja za zelo redko najdbo in je približno velikosti teniške žoge.

Louis Vuitton si prizadeva za oblikovanje izjemnega nakita odkar je odprl vodilno trgovino na pariškem Place Vendome - slavnem okrožnem domu Cartierja in Boucherona ter odkar je začel s sodelovanjem z novo oblikovalko nakita, Francesco Amfitheatrof.

Igralka Game of Thrones Sophie Turner in gorski zvezdnik Brokeback Michelle Williams sta pred kratkim nastopala v njihovem oglasu za ogrlice in uhane.
 
Leta 2015 je Lucara našla 1.109-karatni diamant, ki je bil takrat drugi največji doslej in je bil na koncu prodan za 53 milijonov dolarjev. Iz rudnika so prav tako prinesli 813-karatni kamen, ki je dosegel vrednost rekordnih 63 milijonov dolarjev.
 
Največji odkriti diamant kadarkoli je 3.106-karatni Cullinan, ki so ga našli blizu Pretorija v Južni Afriki leta 1905. Razrezali so ga na več poliranih draguljev, od katerih sta dva največja - Velika afriška zvezda in Manjša zvezda Afrike – razstavljena v Crown Jewels of Britain, britanskem kraljevem objektu, kjer imajo razstavljen nakit kadarkoli nošen s strani predstavnikov monarhije.
 
 

Več iz rubrike

trendi

Pot uspeha: Hrvatica Karla Spetić se je prebila v sam vrh modne industrije

Karla Spetić je uspešna podjetnica v svetu mode. Po rodu je Hrvatica, ki se je z družino že kot najstnica preselila v Avstralijo, kjer živi še danes.

trendi

Vse več najdb diamantov v priljubljenem parku; tokrat je imel srečo 33-letnik

33-letnik je obiskal državni park in odkril 9-karatni diamant

trendi

Pot uspeha: Sin Gorana Ivaniševića osvojil kar očetu ni uspelo

Rek »jabolko ne pade daleč od drevesa« zagotovo velja za sina legendarnega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića.

trendi

Nov način ličenja; trg šmink propada, ličenje oči postaja umetnost

Ukrepi, ki se izvajajo z namenom zajezitve širjenja covida-19, imajo velik vpliv na številne gospodarske panoge. Med njimi je tudi industrija lepotne kozmetike.

Komentarji: