LJFW - RETHINK, RESTART, REPLAY

Ljubljanski teden mode se po dobrem letu dni premora vrača.
Fotografija: LjFW ponovno odpira vrata. Foto: LJFW
Odpri galerijo
LjFW ponovno odpira vrata. Foto: LJFW

Pandemija je močno zamajala temelje slovenske mode in kreativne industrije. A na srečo ni ubila domišljije in zaleta slovenskih modnih ustvarjalcev.

Teden mode se bo odvijal na različnihe lokacijah v našem glavnem mestu. Rdeča nit 13. edicije LJFW, ki se bo odvil med 11. in 15. aprilom, je RETHINK, RESTART, REPLAY.

Kreativne rešitve in modne kreacije so nastajale v zakulisju in letošnja pomlad je kot naročena, da se predstavijo širši javnosti. Kmalu, že v torek, 11.aprila se začne Teden mode (LJFW), s katerim želijo organizatorji in ustvarjalci mode ponovno na polno zagnati aktivnosti, s poudarkom na premisleku trajnostnega vstopa v prihodnost, saj je v luči trenutnega dogajanja v svetu to najbolj perspektivna in pozitivna smer napredka. Na mednarodno obarvanem LJFW bo sodelovalo več kot 40 modnih blagovnih znamk.

Prihodnost (tudi v modi) se začenja zdaj

LJFW tradicionalno odkriva nove in oživlja pozabljene lokacije, tokrat bo modno dogajanje gostovalo v prostorih Velane Living, obetajo pa se tudi dogodki na Fabianijevem mostu pri Cukrarni ter v nekdanji blagovnici Midas na Trgu Ajdovščina. Poleg modnih revij v živo bodo tudi dogodke s poudarkom na trajnosti in zeleni prihodnosti.

Poudarek bo tokrat namenjen zeleni modni prihodnosti. Foto: Getty Images/iStockphoto
Poudarek bo tokrat namenjen zeleni modni prihodnosti. Foto: Getty Images/iStockphoto
Kot so sporočili organizatorji, bodo poleg modi naklonjenih domačih medijev na LJFW tudi številni tuji novinarji, kar dokazuje, da znajo slovenski modni oblikovalci uspešno nagovarjati tudi okus in želje publike zunaj meja Slovenije.

Prav poseben poudarek bo tokrat namenjen zeleni modni prihodnosti. Vedno več oblikovalcev se namreč svojih kolekcij loteva na bolj trajnostni način. V okviru bogatega programa bomo izpeljati tudi mednarodno razstavo na temo trajnostnih postopkov izdelave kolekcij v modni industriji in okroglo mizo na temo trajnostnega bivanja in uporabe materialov tako v modi, kot tudi v vsakdanjem življenju.

Seveda pa bo prikazane kolekcije mogoče tudi kupiti oziroma naročiti na že tradicionalnem showroomu. Na eni izmed modnih revij pa bomo tokrat lahko opazovali tudi najmlajše modele, ki jih doslej na pistah Ljubljanskega tedna mode še nismo videli.

11.april, začetek LJFW

LJFW bo uradno svoja vrata odprl 11. aprila z mednarodno razstavo trajnostnega oblikovanja 'Prihodnost se začne zdaj'. Dogajanje bomo sklenili v petek, 15. aprila, s tradicionalnim showroomom in podelitvijo nagrad LJFW WOW.

Več iz rubrike