Kako uspeti na poslovni poti? 1. del

Na poslovni poti se velikokrat srečamo z ljudmi, ki nam rade volje svetujejo, a nasveti so različno dobri. Katerim nasvetom slediti?
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Tim Ferriss, avtor knjige Štiriurni delovni teden, je ločil dobre nasvete od slabih na podlagi raziskave največjih menedžerjev.

  • Delajte, kar vas veseli

Uporabite svojo motivacijo za moč pri delu, pa četudi jo najdete v tem, da boste kasneje uživali v prostem času in hobijih. Ohranite trezne misli med težkimi časi, postanite dobri v tem, kar počnete in naredite nekaj, kar vaš tekmec ne zmore. (Phil Caravaggio, direktor Precision Nutrition)

  • Stranka ima vedno prav

Podjetja obstajajo dokler imajo redne stranke, od katerih živijo, zato jih je potrebno zadovoljevati in jim dajati prav. To pa ne pomeni, da jih ni potrebno postaviti pred določene izzive. Podučite jih o novih izdelkih, ki mislite, da jim bodo dobro deli, motivirajte jih in pomagajte, da vzamejo vaš produkt za svojega. (Brendan Brazier, soustanovitelj Vege)

  • Naredite nekaj velikega, ali pa se dela sploh ne lotiti

Ta nasvet je Ferriss osmislili na drugačen način, kot je sprva slišati. Do najboljših rezultatov pripelje sodelovanje velikega števila ljudi oziroma celotne ekipe. Več glav več ve. Dajte svojim zaposlenim prosto pot in moč, da tudi oni sodelujejo v velikih odločitvah in novih poteh v podjetju.

  • Ne delati več, ampak bolj racionalno

Težko je najti uspešneža, ki ni garal za svoj uspeh, a vseeno je lažje delati bolj racionalno. Vprašajte se, kaj je tisto, kar si zares želite, in kaj vas odvrača od tega. Tako si boste že označili neko pot do cilja. Phil Caravaggio trdi, da v poslu se mora delati veliko IN racionalno.

  • Naučite se pritegniti pozornost

Na tržišču niste edini, zato se ne ustrašite, poudarja Adam Gilbert (My Body Tutor). Skušajte biti drugačni, ne najboljši. Predvsem pa ne pregorite. Naredite dolgoročen plan in ugotovite, v čem se boste razlikovali od drugih.

  • Nelagodje naj bo vaš kompas

Noah Kagan (SumoMe) trdi, da boste le tako premagali vse šibke točke in nevarnosti, ki vam pretijo. Vprašajte se, v čem se lahko izboljšate in ali bi lahko bili v vaši pomanjkljivosti najboljši?

  • Verjemite vase

Tim Ferriss za konec svetuje, da zaupajte sebi in lastni intuiciji. Vaše sposobnosti niso omejene, razvijajo se, zato drzno na pot.

Avtor vodiča Štiriurni delovni teden je v svoji raziskavi razdelal tudi najslabše poslovne nasvete, ki jih lahko slišite na poslovni poti. O teh si preberite v prihodnjem članku.

Več iz rubrike