Justin Timberlake prodal glasbeno zbirko za 100 milijonov dolarjev

Pevec Justin Timberlake je prodal celotno glasbeno zbirko svojih pesmi in se pridružil pevcem, ki za velike vsote denarja prodajajo svoje avtorske pravice.
Fotografija: Justin Timberlake je dobil drugega sina.
Odpri galerijo
Justin Timberlake je dobil drugega sina.

Svetovno znani pevec Justin Timberlake je prodal celotno glasbeno zbirko svojih pesmi glasbenemu podjetju Hipgnosis in se tako pridružil valu zvezdniških pevcev, ki za velike vsote denarja prodajajo avtorske pravice za svojo glasbo. 

image_alt
Srečni bogataši

Londonsko podjetje za naložbe in upravljanje skladb za glasbeno intelektualno lastnino, Hipgnosis Song Management, ki sta ga leta 2018 ustanovila nekdanji glasbeni menedžer Merck Mercuriadis in Nile Rogers, je objavilo odkup vseh pevčevih avtorskih pravic za skladbe, ki jih je napisal sam ali pa je njihov soavtor. Skupno naj bi to znašalo okrog 200 pesmi.

image_alt
Krizno dobičkarstvo: covid 19 prinesel 573 novih milijarderjev

Točnega zneska za katerega je bil posel sklenjen sicer niso razkrili, toda ljudje, ki so seznanjeni s tovrstnimi prodajami, ocenjujejo, da vrednost znaša več kot 100 milijonov dolarjev, poroča The Wall Street Journal. Posel s Timberlakom naj bi veljal za njihovega največjega doslej, so sporočili iz podjetja.

Zvezdnikova glasbena zbirka obsega dve desetletji glasbenega ustvarjanja

Timberlakeova glasbena zbirka obsega več kot 20 let ustvarjanja. Pevec je zaslovel leta 1995 kot član fantovske skupine NSYNC. Po mednarodnem uspehu skupine je Timberlake prišel svojo samostojno kariero, ki jo je okronal s petimi studijskim albumi in 40 singli.

Justin Timberlake je zaslovel leta 1995 kot član fantovske skupine NSYNC. Foto: FayesVision/WENN.com
Justin Timberlake je zaslovel leta 1995 kot član fantovske skupine NSYNC. Foto: FayesVision/WENN.com

Med prvimi uspešnicami, ki jih je nanizal Timberlake, so med drugim tudi: Sexy Back, Mirrors, Cry Me a River ter Can't Stop the Feeling iz animiranega filma Trolls iz leta 2016. Njegove poznane uspešnice, ki jih je ustvaril v letih delovanja s skupino NSYNC so Bye Bye Bye in Girlfriend.  

Zvezdniški trend prodaje glasbenih pravic se nadaljuje

Timberlakov poslovni dogovor označuje nadaljevanje trenda dolgega niza uveljavljenih izvajalcev, ki prodajajo svoje avtorske pravice velikim vlagateljem ali glasbenim založbam. V zadnjih mesecih je med drugim svoj avtorsko glasbeno zbirko pesmi prodal tudi Sting in sicer podjetju Universal Music Group za 250 milijonov dolarjev.

Konec lanskega leta je prodajo skleni tudi Bruce Springsteen družbi Sony Music za ogromnih 500 milijonov dolarjev. Prav tako je decembra 2020 prodajo zapečatil Bob Dylan, ki je svojo ogromno glasbeno kolekcijo s 600 pesmimi prodal Universal Music Publishing Group in zanjo dobil nekje od 300 do 400 milijonov dolarjev.

image_alt
Donosni posli z blagovnimi znamkami s katerimi služi David Beckham

Več iz rubrike