Izola je nov Piran

V Izoli so v letu 2018 zabeležili 491.622 nočitev. Tako so še nadgradili doslej rekordno sezono 2017, v kateri so zabeležili malo manj kot 399.000 nočitev, pri tem pa za tretjino povečali obisk tujih gostov.
Fotografija: boris šuligoj
Odpri galerijo
boris šuligoj

Po strukturi so prednjačili domači gosti, ki jih je bilo za polovico, med tujimi pa avstrijski, nemški in italijanski.

V Izoli opažajo tudi porast madžarskih, čeških, francoskih in poljskih gostov. Skupaj so v lanskem letu zabeležili za 20 odstotkov več domačih in 32 odstotkov več tujih gostov.

V turističnem združenju so zadovoljni tudi z obiskom Turistično-informacijskega centra, ki se je še pred začetkom poletne sezone preselil na novo, obiskovalcem bolj dostopno lokacijo, kjer jih je v preteklem letu skupaj obiskalo okoli 12.000 obiskovalcev. Dobro je bila obiskana tudi nedavno prenovljena Izolana - hiša morja, kjer so od odprtja julija 2017 našteli okoli 5000 obiskovalcev.

V začetku maja lani je zaživel tudi nov spletni portal izolskega turizma. Do konca leta so na portalu našteli okoli 31.000 uporabnikov, ki so si skupaj ogledali okoli 78.000 strani. Dobre rezultate so zabeležili tudi pri svoji digitalni strategiji, saj so povečali število sledilcev na Twitterju za 30, na Facebooku za 17 in na Instagramu za 50 odstotkov.

V izolskem turističnem združenju so ob tem izpostavili tudi pomen skupnega nastopa istrskih turističnih organizacij in združenj na sejmih, pripravo skupnega kataloga destinacije slovenska Istra in aktivnostih v okviru čezmejnega projekta Mala barka 2.

Več iz rubrike