Italijanska otoka postala mesto »romanja za seks«

Neokrnjena, divja in zelo vroča - in to ne samo zaradi visoke temperature in osupljive vulkanske pokrajine.
Fotografija: Italijanska otoka sta postala znana kot »atola plodnosti«. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Italijanska otoka sta postala znana kot »atola plodnosti«. FOTO: Shutterstock

Po mnenju nekaterih imata Stromboli in Filicudi, dva čudovita otoka na Sicilijskem eolskem arhipelagu, čarobno afrodizijsko moč, idealno za tiste, ki iščejo - ali si obupno poskušajo obnoviti - ekstazo strastnih noči.

Otoka sta postala znana kot »atola plodnosti«.

Kljub temu, da za potovanje v ta čudovit del Italije ni potreben izgovor, gre za nekatere turiste več kot le za dopust; gre za življenjsko izkušnjo, poroča CNN Travel.

Domačini pravijo, da sta otoka zaradi očitne sposobnosti dvigovanja libida postala mesto »romanja za seks«. Trdijo tudi - čeprav ni jasno, kako točno vedo -, da sproščujoče okolje spodbuja pare k eksperimentiranju v spalnici.
 


Tople termalne vode, spektakularne brazgotine lave, zanimive jame in skrivnostno cvetje veljajo za »orgazmičen« koktajl, ki očitno ljudi vzbudi, da se predajo bolj kot sicer.

Novopečeni pari z vsega sveta, ki hrepenijo po otroku, naj bi bili stalni gostje, medtem ko mlade ženske otoka obiskujejo v upanju, da bodo našle pravega moškega.
Italijanska otoka Stromboli in Filicudi. FOTO: Gabrille Smith / CNN
Italijanska otoka Stromboli in Filicudi. FOTO: Gabrille Smith / CNN

Ognjemet iz lave


Stromboli, eden najbolj aktivnih vulkanov na svetu, naj bi bil poleg lave »bruhal« afrodiziak, so mnenja »romarji«. Izbruhi so pogosti, vsakih 15 minut, z oblaki dima in glasnimi topovskimi udarci, zaradi katerih se zatrese zemlja, srca prisotnih začnejo hitreje utripati.

Na bokih vulkana je viden rumeno, rdeče, oranžno, črno in zeleno obarvan pesek in kamenje, prekrit z rožnatimi cvetovi. Tokovi lave pa so si utrli svojo pot in za seboj pustili ogromne brazgotine, ki so znane kot »sciare«.

Črno pokrajina je totalni kontrast prosojni akvamarinski vodi in vrsti pobeljenih hiš, ki se rasprostirajo od otoškega pristanišča do njegove samotne plaže Piscità. Ponoči potekajo izleti s čolni, ki obiskovalcem omogočajo, da občudujejo ognjemet vulkana pod zvezdnatim nebom.

Stromboli je že tisočletja skoraj neprekinjeno aktiven. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Stromboli je že tisočletja skoraj neprekinjeno aktiven. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Kot je znano, se ob vsakem izbruhu Črnega velikana toplota nabere pod zemljo in se skozi drobne zračne mehurčke sprosti pod vodo. Ponoči, ko se temperatura zraka ohladi, so ceste in pločniki skoraj vroči na dotik, grobe kamnite stene pa oddajajo prijetno toploto.

»Gre za zelo čutno mesto, otok ognja in strasti,« pravi Maria Puglisi, lokalna trgovka z vinom. »Vsakič, ko vulkan izbruhne, začutite vibracije v sebi, kot da bi vulkan eksplodiral v vašem telesu. To je močan, afrodizijski šok.«

Mnogi ljudje, ki se odpravijo na osemurni pohod do kraterja, se tradicionalno radi slečejo do golega, razlaga domačinka, nato ležejo na tla, da bi tresljaji potovali skozi njihova telesa.

»To je orgazmična izkušnja, ritual, ki podžge strasten seks. Vročina in vulkanski utrip prideta v tvojo kri in sprožita to spolno vibracijo. Vulkan je živ, rečemo mu 'Iddu' (on) in on je kriv za povečano pohotnost. On je poreden fant.« še dodaja Maria Puglisi.

Za povečanje pohotnosti so krive tudi Strombolijeve edinstvene vonjave in oster zrak.
 


Na otoku živi tudi nenavadna rastlina, ki naj bi ponoči sproščala hipnotično dišavo, ki povečuje libido in naj bi pomagala parom pri zasnovi.

»Imenujemo jo 'cestrum nocturnum' in njeni zelenkasto beli cvetovi cvetijo šele, ko sonce zaide,« pravi Luisa Paduano, lastnica restavracije Le Terrazza di Eolo s panoramskim pogledom na izumrli vulkanski krater, znan kot Strombolicchio. »Takrat se zgodi čarovnija. Imenujemo jo tudi Lady of Night ali Beauty of Night.«

»Dišava je tako močna, da lahko povzroči prijetno vrtoglavico vse do prvih jutranjih ur. Večina stanovanj tukaj ima to rastlino na verandi ali pred glavnimi vrati. Zaradi tega se turisti počutijo dobro,« še dodaja Luisa Paduano.


Hipnotična nočna rastlina


Aroma Cestrum nocturnum očitno sprošča ljudi, odganja stres in blaži dnevne napetosti.

»Cestrum nocturnum že od nekdaj velja za afrodiziak; spodbuja romantiko in ljubljenje,« še razlaga lastnica restavracije, ki ima rastlino obešeno na vhodu v restavracijo. »Ogromno samskih, ki se tu srečajo za praznike, se na koncu zaljubi in se vrne proslaviti svojo poroko ali rojstvo otroka.«

Cestrum nocturnum - rastlina, ki raste po vsem Stromboliju, naj bi bila naravni afrodiziak. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Cestrum nocturnum - rastlina, ki raste po vsem Stromboliju, naj bi bila naravni afrodiziak. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Aristokrati in lirski pesniki so v preteklosti sestavljali sonete, pozdravljajoč erotične lastnosti cestruma, ki raste na vsakem kotičku Strombolija.

Spada v vrsto jasmina in po izgledu lahko zavede nepoznavalca. Čez dan se zdi precej dolgočasna rastlina, podobna grmu. Ni presenetljivo lepa, a ko pade noč, pokaže svoje čare.

Legenda pravi, da je bilo rastlino mogoče prvotno najti v bolj tropskih podnebjih, da je italijanski raziskovalec Christopher Columbus rastlino prinesel iz Novega sveta in našel zanjo idealen življenjski prostor na izjemno vročih točkah, kot je Stromboli.
Toda večina domačinov pravi, da je rastlina avtohtona, »otrok vulkana«, in so ponosni na njeno moč, ki naj bi vključevala tudi lastnosti, podobne Viagri. Radi se šalijo, da je njihov otok »vedno vroč«.


Erotične jame


Na bližnjem otoku Filicudi med »seksi« naravne prvine spadajo gmote kamenja v obliki falusa in osamljene jame, za katere domačini pravijo, da jih obiskujejo pari, ki pod pretvezo, da jih uporabljajo za zaščito pred soncem, pogosto spočnejo naslednike.

Lokalni ribiči, ki plujejo po bleščečih zelenih valovih, pare peljejo v tako imenovane »jame za plodnost«. Ponujajo tudi storitev, kako mlade samske dame odpeljete na izlet z ladjo, ki vključuje dotik kamenja nenavadne oblike, ki naj bi ponudil srečo pri iskanju ljubezni.

La Canna, 85-metrska projekcija falusa ob obali Filicudi, naj bi prinašala veliko sreče. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
La Canna, 85-metrska projekcija falusa ob obali Filicudi, naj bi prinašala veliko sreče. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Glavni poudarek na turneji po božanju kamenja je La Canna - 85-metrska vulkanska štrlina, ki izstopa iz smaragdnega morja ob obali Filicudija. Nekateri pravijo, da spominja na glavo kobre ali puške, vendar večina v njej vidi upodobitev ogromnega falusa, ki sega v nebo. Njegovo ime pomeni »palica« - razumljivo zakaj.

Mesto privablja tudi ljubitelje plezanja in je dom edinstvene kače kuščarice, ki med obiskovalci sproži tudi radovednost.
Domačini vztrajajo, da ima Filicudi prvobitno vibracijo, ki prebuja čute in zadovoljstvo. Znano je, da starejše vaške ženske pripravljajo napitke za plodnost.

»To je otok, kjer boste našli ljubezen, ne glede na to, kako in kje jo iščete, tudi če ta pride kasneje in kje drugje,« pravi Enzo Anastasi iz hotela La Canna. »Ta kraj pripravlja podlago za vse strasti, ki jih ima usoda za vas. Navsezadnje sem tu spoznal svojo ženo in se z njo tudi poročil.«

To je kraj neokrnjene narave. Obstaja le ribiška vasica Pecorini a Mare s pastelno obarvanimi hišicami, dvema majhnima pristaniščema in eno samo cesto, ki kroži po otoku.

Jama zaljubljencev naj bi bila priljubljena pri parih, ki si želijo otroka. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Jama zaljubljencev naj bi bila priljubljena pri parih, ki si želijo otroka. FOTO: Silvia Marchetti / CNN
Strme prašne kamnite poti in stare oslovske poti povezujejo svetla bivališča s slamnatimi terasami, pokritimi z bugenvilijami, iz belih stebrov in klopi iz majolike.

Filicudijeve pečine so črne, zelene in rdeče z labirinti jam. Na obali stojijo ruševine prazgodovinskega zaselka in uničene kmetijske koče.

Nino Terrano uživa v tem, da svojim gostom pokaže fascinantne vzorce kamenja in se poigrava z njihovo domišljijo. Valovi in ​​peščene plasti so na strani pečine narisali pisane vzorce, za katere pravi, da so podobni bogovom, ki ljubijo ženske in dojenčke, ki se rodijo.

Nešteto morskih pečin je priljubljenih skrivališč med pari, ki iščejo zasebnost.

Med njimi je jama zaljubljencev, kjer naj bi moški in ženska vstopili v jamo kot dva, neizogibno podlegla poželenju in prišla ven kot trije s pravkar spočetim otrokom.

Za izboljšanje izkušenj in nadaljnji dvig libida se Terrano pogosto potopi s svojega čolna po surove morske ježke - glavni afrodizijak - ter jih svojim strankam postreže na rezini kruha z brušeto.
 

Več iz rubrike