Instagram bo skril prejete všečke pred vašimi sledilci

Kaja Kovič
Foto: Pexels

Na aplikaciji Instagram že testirajo novo funkcijo, ki skrije število všečkov objavljenih fotografij pred sledilci in ostanejo vidni le osebi, ki fotografijo objavi.

Potemtakem uporabniki ne bodo več dostopali do podatka, kdo je določeno fotografijo všečkal in koliko vščekov je fotografija prejela. Razen za lastno objavo, seveda. Iz podjetja so sporočili, da so se za tako potezo odločili predvsem zaradi težnje po zmanjševanju družbenega pritiska med uporabniki aplikacije.

Jane Manchun Wong, ki vodi testni projekt, je na twitterju objavila posnetke, kako bo videti aplikacija, ko jo bodo (in če jo bodo) prenovili. Na zaslonskem posnetku instagrama v beta verziji je ujeta objavljena fotografija, pod njo pa zeva prazen prostor, ki ga danes polni informacija o tem, kdo je objavo vščekal in koliko vščekev je objava dosegla. Ta informacija ostane skrita le osebi, ki jo fotografijo objavila na lastnem profilu.

»S tem želimo doseči, da se vaši sledilci osredotočijo na to, kar delite, in ne na to, kako všečna je vaša objava,«  razloži Wongova.

Več iz rubrike