Ikonični avtomobili, ki jih obožuje Paul McCartney

Kakšna zbirka avtomobilov se skriva v garaži vodilnega vokalista Beatlov, Paula McCartneyja?
Fotografija: Paul McCartney. Foto: Posnetek zaslona/The Richest
Odpri galerijo
Paul McCartney. Foto: Posnetek zaslona/The Richest

Člani angleške skupine The Beatles so v Hollywoodu znani kot ljudje, ki se ukvarjajo z modnimi oblačili in očarljivimi avtomobili. Ob vsej slavi in ​​bogastvu, ki si ga člani skupine zaslužijo, ni presenetljivo, da kupujejo tudi luksuzne avtomobilske znamke.

Če pogledamo zbirko avtomobilov vodilnega vokalista Beatlov Paula McCartneyja, lahko domnevamo, da ima strast do ikoničnih avtomobilov. Poglejmo kakšne avtomobile ima najraje?

Mini Cooper S DeVille

McCartney je kupil svoj Mini Cooper S DeVille, ko je Brian Epstein, vodja Beatlov, naročil štiri avtomobile za vsakega člana skupine. Mini Cooper S DeVille, ki ga je kupil bend, še zdaleč ni običajen, saj ga je spremenilo podjetje Harold Radford & Co, ki so znani po svojem osupljivem delu na Bentleyjih.

Mini Cooper S Deville. Foto: Posnetek zaslona/The Richest
Mini Cooper S Deville. Foto: Posnetek zaslona/The Richest

Upravitelj skupine The Beatles je britanskemu podjetju za izdelavo karoserij naročil delo in končni rezultat je bil čudovit kalifornijski zeleni Mini. Omenjeni avto je bil na dražbi prodan za 190.000 dolarjev, kar je svetovni rekord za Mini.

Aston Martin DB5

Paul McCartney je kupil svojega Astona Martina DB5, ko je bil izdan poleti 1964. Takrat so s skupino Beatle's pričeli svojo svetovno turnejo. Za avto je dal približno 5000 dolarjev.

Ashton Martin DB5. Foto: Lewis Whyld
Ashton Martin DB5. Foto: Lewis Whyld

Avto je obdržal le do sedemdesetih let prejšnjega stoletja in ni navedel, za koliko ga je prodal. Vendar je bil leta pozneje avto v celoti obnovljen in celo prebarvan v barvo srebrne breze Jamesa Bonda in s spremenjeno notranjostjo. Omenjeni avto je bil leta 2017 na dražbi in prodan za več kot 1,3 milijona dolarjev.

Rolls-Royce Corniche

Avtomobilsko podjetje Rolls-Royce Corniche je bilo izdelano leta 1973 in je v svojem času veljalo za avtomobilsko ikono. Takrat so ta ikonični avto vozili tudi rock zvezdniki.

image_alt
Srečni bogataši

Rolls-Royce je model poimenoval Corniche, saj simbolizira višje potovalne hitrosti in sposobnost premagovanja večjih razdalj. En Rolls-Royce Corniche je ocenjen na okoli 110.000 do 140.000 dolarjev.

Land Rover serije I 86 karavan

Ko se je Paul McCartney poročil z Lindo Eastman, sta si postavila kmečko hišo in s približno 200 hektarji zemlje za igranje in nakup Landa Roverja serije I 86 Station Wagon, ki je izšel leta 1955. Dala sta mu celo ime, Helen Wheels. McCartneyjev Land Rover je postal britanska avtomobilska zgodovina.

Land Rover. Foto: Grzegorz Czapski/Alamy Stock Photo
Land Rover. Foto: Grzegorz Czapski/Alamy Stock Photo

Lamborghini S2 Espada

Kljub temu, da ima Paul McCartney v lasti 400 GT, si je še vedno želel še enega  Lamborghinija. Omenjeni avto je kupil leta 1975 in je rabljena serija 2 Espada, navaja Gq Magazine. 

Lamborghini 400GT (2+2) (1967). Foto: Shutterstock
Lamborghini 400GT (2+2) (1967). Foto: Shutterstock

Avto je bil videti, kot da izvira iz znanstvenofantastičnega filma iz 1970-ih. Enega Lamborghinija S2 Espada je danes sicer mogoče kupiti za okoli 120.000 dolarjev.

image_alt
22-letnica, ki s kozmetiko zasluži več kot 120.000 evrov letno

Več iz rubrike