Googlov izbor petih najboljših aplikacij

Na Googlovi razvijalski konferenci I/O v Kaliforiji so predstavili tehnološke novosti in nagradili najuspešnejše produkte tega leta. Predstavili so tudi najboljše aplikacije.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Na tretji podelitvi nagrad Google Play Awards so oznanili nekaj najbolj vplivnih in uporabnih aplikacij, ki jo jih njihovi uporabniki takoj pretočili in redno uporabljali.

  • Simple Habit

Aplikacija pomaga ljudem pri meditaciji in zmanjšuje stres, povečuje koncentracijo, izboljša spanec, sprošča in pomaga pri boljšem dihanju. Po mnenju razvijalcev je dovolj že pet minut meditacije na dan za sproščanje.

Pixabay
Pixabay

 

  • Be My Eyes

Le-ta omogoča, da mobilnik postane oči slepega uporabnika. Slepi potrebujejo aplikacijo za pomoč pri vsakodnevnih opravili, pri tem pa jim pomagajo prostovoljci v živo opazujejo posnetke in jim sporočajo, kaj imajo pred seboj in jim tako pomagajo. Gre za mrežo neprestanih videopogovorov med slepimi in prostovoljci.

Pixabay
Pixabay

 

  • Khan Academy

Uporabniki se s pomočjo Khan Academy učijo o čemerkoli povsem brezplačno. Teorije in praktične prikaze delijo z uporabniki prek videoposnetkov in pisnih razlag s področij matematike, znanosti, ekonomije, zgodovine, umetnosti, ipd. Znanje lahko uporabniki nato utrjujejo z več kot 40 000 interaktivnimi praktičnimi vajami.

Pixabay
Pixabay

 

  • Episode

Aplikacija povezuje uporabnike in spodbuja družbeno interakcijo, utrjuje skupnost. V risani igri si uporabnik ustvari lastnega avatarja in z njim živi znotraj virtualnega sveta, se znajde v stiku z različnimi liki in z njimi plete prijateljstvo. Avatar tako »doživlja« prijateljstva, romance, osebno rast. Gre za igričarsko različico televizijskih nadaljevank in telenovel.

Pixabay
Pixabay

 

  • BBC Earth: Life in VR

Najboljšo izkušnjo navidezne resničnosti ponuja aplikacija BBC Earth: Life in VR. Z njo lahko uporabnik aplikacije potuje skozi animirani tridimenzionalni svet narave in živalskega sveta. Čeprav gre za animirano okolje in živali, se lahko uporabnik veliko nauči o živih bitjih in njihovih načinih življenja.

Pixabay
Pixabay

 

Več iz rubrike