Globalni golfski turizem s petodstotno letno rastjo

V obdobju od 2018 do 2020 se na ravni organizatorjev potovanj golfskemu turizmu globalno obeta med pet- in šestodstotna rast, napoveduje predsednik mednarodnega združenja organizatorjev golfskih potovanj (IAGTO) Peter Walton. Del te rasti si želi izkoristiti tudi Slovenija, ki gosti mednarodno borzo golfskega turizma IGTM.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Na Gospodarskem razstavišču so danes uradno odprli borzo IGTM, na kateri bo do četrtka posle sklepalo okoli 1200 predstavnikov industrije iz več kot 60 držav. Kot je poudaril Nick Pilbeam iz organizatorja Reed Exhibitions, so letos pripeljali 30 odstotkov novih kupcev, podvojeno je število kupcev iz Azije.

"Prisotnih je 400 kupcev golfskih produktov. To je odlična priložnost za Slovenijo in Ljubljano v smislu promocije destinacije," je dejal na novinarski konferenci v okviru IGTM.


Ali veste, da so imela lani slovenska igrišča za golf rekordno število obiskovalcev?


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je Slovenijo predstavil kot hitro rastočo golfsko destinacijo. Odlikuje jo raznolikost, saj so golf igrišča umeščena v alpske doline, na panonske nižine, med vinske gorice, je izpostavil med drugim.

Direktorica STO Maja Pak pa je spomnila, da je od leta 2015, ko je Slovenija od IAGTO prejela naziv najobetavnejše golfske destinacije, število golf igralcev pri nas poraslo za 20 odstotkov. V prihodnjih letih bo golf postal eden pomembnejših turističnih produktov države, je prepričana.

Slovenija ima okoli 6500 registriranih igralcev golfa, registriranih v golfskih klubih, še kakih 2000 pa jih ni registriranih. Domači igralci ne zapolnijo vseh kapacitet 16 golfskih igrišč v državi, kar odpira priložnosti za turizem. Po vsem svetu sicer golf igra okoli 60 milijonov ljudi, v Evropi osem milijonov. 30 odstotkov rednih igralcev golfa v prihajajočem letu načrtuje potovanje, katerega glavni namen je golf.

Golfski turizem je globalno gledano v zadnjih letih beležil krepko rast, ki naj bi se, čeprav po nekoliko bolj umirjenih stopnjah, nadaljevala tudi v prihodnjih letih.


Športni turizem je pravi magnet za evre, številne države že dolgo prepoznavajo poslovne priložnosti, ki jih ponujajo bolj ali manj množična športna in rekreativna tekmovanja ter priprave vrhunskih športnikov z vsega sveta. Na kateri točki pa je Slovenija?

 

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: