Glasbeni festival Tomorrowland prihaja v Pulj

Kljub temu, da projekt še ni stoodstotno potrjen, je direktor Turistične organizacije Istra glede prihoda festivala Tomorrowland zelo optimističen.
Fotografija: Tomorrowland v Belgiji. Foto Kaja Kovič 
Odpri galerijo
Tomorrowland v Belgiji. Foto Kaja Kovič 

Kot smo že poročali v članku Balkanski festivali: Ko majhna vasica privabi milijone, je na Hrvaškem festivalska ekonomija v razcvetu.

INmusic je največji hrvaški festival na prostem, od leta 2006 ga kot tridnevni dogodek uspešno organizirajo ob Jarunskem jezeru v Zagrebu, zelo odmeven festival Ultra Europe je od leta 2013 do danes popolnoma spremenil krajino od Splita do Hvara, ne pozabimo na festivale na otoku Pag, potem so tu še Outlook in Dimensions v Pulju, Sea Star in glasbeni program ATP turnirja v Umagu, Soundwave v Tisnem, ipd.


 


Tomorrowland v Puljski areni?


Tomorrowland v Belgiji. Foto Kaja Kovič 
Tomorrowland v Belgiji. Foto Kaja Kovič 


Prav kmalu pa se našim sosedom obeta še ena velika priložnost za polnjenje državne blagajne. En največjih glasbenih festivalov na svetu Tomorrowland bo morda prišel v Puljsko areno. Denis Ivošević sicer še ni dobil končne potrditve, a trdi, da so možnosti zelo visoke.

Tomorrowland so prvič organizirali sredi avgusta leta 2005 v belgijski vasici Boom, trajal je le eno noč, danes pa obstajajo tako zimske kot poletne verzije tridnevnega festivala, organizirajo jih prav tako v Braziliji in ZDA. Festival ima nekaj manjših "spin-off" dogodkov, ki se odvijajo po celem svetu. Lanskega festivala v Boomu se je udeležilo kar 400 tisoč ljudi, dogodek pa je razširjen na dva konca tedna.»Festivalski turizem vpliva na razvoj lokalne infrastrukture, na gradnjo novih namestitvenih zmogljivosti in spodbuja razvoj različnih gostinskih, športno-rekreativnih in mnogih drugih spremljevalnih dejavnosti,« pravijo na ministrstvu za turizem Republike Hrvaške.


Koliko pa festivali ekonomsko doprinesejo Tolminu? 

Več iz rubrike

Komentarji: