Evropska Silicijeva dolina bo na Danskem

Danska vlada upa, da bo sprejeta shema razvoja v državi v naslednjih 18 letih privabila mnoga podjetja.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Kar devet umetno zgrajenih otokov na jugu prestolnice predvideva visokoleteči načrt aktualne danske vlade, ki so ga sprejeli te dni. Tja želijo privabiti mnoga podjetja, skupaj z družinami, saj bi na prostoru zgradili tako poslovne stavbe kot družinske soseske.

»Ciljamo predvsem na prihod visoko tehnoloških podjetij, saj bodo zaposleni v njih vedno bolj pomembni, ker bodo pripomogli k visokotehnološkim rešitvam pri vsakodnevnem življenju posameznikov,« je prepričan minister za industrijo in gospodarstvo Rasmus Jarlov. V t.i. evropsko Silicijevo dolino želijo privabiti več kot 380 tovrstnih podjetij.

Prva gradbena dela novega poslovnega predela Københavna se bodo začela leta 2022, prostor pa predvidoma bo zaživel leta 2028 in bil zaključen do leta 2040, še piše britanski Guardian.

Reuters
Reuters

Reuters
Reuters

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: