Evropejci porabimo za glasbo kar 212 evrov letno

Evropsko populacijo sestavlja kopica strastnih poslušalcev, so pokazali rezultati nove raziskave, ki je razkrila, da povprečna oseba dnevno preživi dve uri in devet minut ob poslušanju glasbe, podcastov in zvočnih knjig, kar skupaj znese osupljivih 32 dni na leto.
Fotografija: Znesek, porabljen za zvočno zabavo, v zadnjih 12 mesecih poskočil za 19 % in je v povprečju po celotni Evropi dosegel 212 €. Foto Pixabay
Odpri galerijo
Znesek, porabljen za zvočno zabavo, v zadnjih 12 mesecih poskočil za 19 % in je v povprečju po celotni Evropi dosegel 212 €. Foto Pixabay

Eksplozija zvočne potrošnje sovpada z novimi izsledki podjetja Mastercard, ki razkrivajo, da je znesek, porabljen za zvočno zabavo, v zadnjih 12 mesecih poskočil za 19 % in je v povprečju po celotni Evropi dosegel 212 € na osebo na leto.

Skoraj tretjina gospodinjstev (30 %) uporablja pametni zvočnik in moški za poslušanje glasbe, podcastov ali zvočnih knjig v povprečju namenijo 73 € več na leto kot ženske.

Raziskava je prav tako razkrila, da skoraj dve petini (36 %) Evropejcev pričakuje, da bo nakupovalo z uporabo glasu v prihodnjih petih letih. Najnovejša analiza napoveduje, da bo glasovni trgovski promet do leta 2022 dosegel vrednost 40 milijard letno po celotnem svetu.

Ženske so se odrezale kot boljše poslušalke od moških, a le za tri minute, saj v povprečju na dan za poslušanje porabijo 131 minut v primerjavi s 128 minutami za moške. Starostna skupina med 25 in 34 leti posluša več zvokovnih knjig od katerekoli ostale skupine, medtem ko starostna skupina nad 55 let najbolj prisega na knjige v mehki vezavi.
 
Zvočni indeks Mastercard (Mastercard Sound Index) je raziskava podjetja Mastercard, ki je bila opravljena maja 2019 in je zajela 6.500 odraslih v 12 državah sveta. Za podatke se jim iskreno zahvaljujemo.




 

Več iz rubrike