Ekonomska fakulteta: evropski prvaki poslovne nogometne lige

V poljskem Krakovu se je minuli konec tedna odvila krstna izvedba Evropske poslovne nogometne lige (EFBL), kjer se je srečalo osem moštev iz šestih evropskih držav (Poljska, Slovenija, Latvija, Romunija, Portugalska in Bolgarija). Z zgodovinskim prvim naslovom se lahko pohvalijo Slovenci, profesorji in drugi sodelavci Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.
Fotografija: EF UL
Odpri galerijo
EF UL

Potem, ko je bilo v novembru 2016 v Krakovu ustanovljeno združenje evropskih poslovnih lig in pokalov (Združenje EFBL – European Football Business League), se zgodil prvi skupni dogodek organizatorjev poslovnih nogometnih lig in pokalov, ki pa se ga je ob krstni izvedbi udeležilo osem zmagovalcev nacionalnih oz. regijskih poslovnih lig in pokalov. Kot so zatrdili v vodstvu organizacije, je sleherni začetek težak, že na naslednjem skupnem dogodku pa pričakujejo, da se bo na dogodku bržkone pridružilo še več držav, ki so kazale interes za sodelovanje na tovrstnih poslovno-nogometnih prireditvah.

EF UL
EF UL

Vodja slovenske ekipe, redni prof. dr. Tomaž Čater, je povedal, da so do zmage prišli tudi z neverjetno borbenostjo, zaradi katere so se poškodovali kar trije igralci: »Pred potovanjem v Krakov je bil sicer naš cilj predvsem druženje in zabava na in ob nogometnem igrišču, a v vsako tekmo vstopili tudi z željo po zmagi. Na koncu se je vse super izšlo tudi po tekmovalni plati, čeprav ta res ni bila v ospredju. Postali smo evropski prvaki in zmagoviti niz petih tekem brez poraza iz Krakova bomo poskusili kmalu nadaljevati tudi v slovenski poslovni nogometni ligi, kjer smo trenutno v vodstvu v ljubljanski regiji.«

Moštvo Ekonomske fakultete so zastopali Tomaž Čater, Sašo Novak, Ažbe Platiša, Marko Makivič, Rok Petrič, Luka Jurišič, Tilen Barbarič, Savo Bojič, Aleš Zajc in Miha Jagodic.

Več iz rubrike