DoPrinesi.si: portal, ki krepi samooskrbnost Slovenije

Spletišče omogoča dostop neposredni dostop do slovenskih kmetij, brez kakršnihkoli provizij.
Fotografija: Nakupovalo se bo lahko neposredno pri slovenskih kmetih in tudi manjših proizvajalcih in tam tudi prodajalo.
Odpri galerijo
Nakupovalo se bo lahko neposredno pri slovenskih kmetih in tudi manjših proizvajalcih in tam tudi prodajalo.

Kriza, ki jo je v svet pognal virus Covid-19, je prizadela vse. Vse nas, ki prebivamo v Sloveniji, vse gospodarske dejavnosti, vsako poro naše družbe. V razmerah, ko je možnost okužbe velika in je upravičeno in popolnoma nujno spoštovanje vseh omejitvenih ukrepov o gibanju in srečevanju, vsi iščemo hitre in učinkovite rešitve, ki lahko prebivalstvu Slovenije pomagajo.

V razmerah v katerih je v tem trenutku večina držav na svetu, se je pokazalo, kako pomembna je samooskrbna sposobnost posamezne države.

Žetev koruze s kombajnom na poljih pri Mengšu 05.10.2019
[koruza,kombajni,žetev,kmetijstvo,polja,motivi]
Žetev koruze s kombajnom na poljih pri Mengšu 05.10.2019 [koruza,kombajni,žetev,kmetijstvo,polja,motivi]


Ekipa partnerjev, ki so se povezali pri iskanju samooskrbnih rešitev, je v nekaj dneh postavila platformo DoPrinesi.si. Povezuje Slovenijo v čim bolj samooskrbno deželo. V Formitas skupini, Fabulatoriju, Kreatoriju in v ekipi Tech Sumo je vsak dodal svoj del znanja. Platforma DoPrinesi.si je pripravljena, da takoj prične učinkovito delati dobro.

Naročanje direktno pri kmetih

Povezuje vse, ki svoje izdelke lahko ponudijo, tiste, ki te izdelke potrebujejo in tiste, ki lahko odigrajo vlogo vmesnega člena med prvimi in drugimi in lahko enim in drugim ponudijo pomoč.

»Združujemo in povezujemo vse, ki stremimo k samooskrbi. Omogočamo vam, da naročite sveže, dobre, domače, slovenske izdelke pri slovenskih kmetih, podjetnikih, domačih pridelovalcih in predelovalcih ter mnogih drugih. Nekateri bodo naročene izdelke dostavili do vaših vrat, kot je le najhitreje mogoče.«, pravijo avtorji na spletni strani DoPrinesi.si.

Stičišče je odprto za zbiranje prijav ponudnikov izdelkov, za zbiranje prijav tistih, ki potrebujejo pomoč pri oskrbi in za zbiranje prijav prostovoljcev, ki so pripravljeni pomagati.

Portal združuje vse, ki želijo pomagati pri samooskrbi.
Portal združuje vse, ki želijo pomagati pri samooskrbi.


Brez provizij

Pri nakupih, ki jih bo v kratkem omogočalo spletno stičišče DoPrinesi.si tudi z brezstičnim plačevanjem, ni članarin, provizij in nobenih drugih dodatnih stroškov, ki bi cene ponudnikov izdelkov kakor koli povečevale. Delati dobro je primaren motiv avtorjev, ki bodo k projektu povabili tudi podpornike, podjetja in institucije, ki jim je vrednota delati dobro prav tako pomemben motiv delovanja.

Spletno stičišče DoPrinesi.si je prvi projekt v Sloveniji, ki je podpisan z blagovno znamko gibanja Goodvertising Adria. Koncept Goodvertisinga, ki ga v svetu predstavlja Thomas Kolster, v naši regiji pa ga od letošnjega leta vodi agencija Formitas skupina, temelji na ideji, da pri upravljanju znamk in pri oglaševanju »delamo dobro«.

Projekt doprinesi.si z imenom welovelocal.hr že pripravljajo za vstop na Hrvaško, "z gospodom Kolsterjem pa iščemo možnosti, da ga širimo tudi v druge evropske držav," še navajajo avtorji.
 

Več iz rubrike