Dobrodelna Kucha: Niz socialno-kulinaričnih dogodkov Kucha Chasti

Restavracija Kucha je več kot le restavracija, pravijo ustanovitelji. Je produkt skupnega dela Inštituta Surf in pa humanitarne organizacije Food for life. Zaposleni si želijo vnesti odgovorne in kakovostne vsebine v vsakdanje življenje in tako kakovost življenja vzdigniti na višjo raven. Želijo, da se kot družba začnemo zavedati in postanemo odgovorni. Do okolja v katerem živimo in do samega sebe. Konec meseca organizirajo dobrodelen dogodek, s katerim dokazujejo, kako srčno sledijo svoji viziji in poslanstvu.
Fotografija: kucha
Odpri galerijo
kucha

V četrtek, 30.8., začenjajo s serijo socialno-kulinaričnih dogodkov “Kucha Chasti”. Kuhar Črt Butul bo skupaj s predstavniki Kuche iz presežkov hrane ustvarjal presežke kulinarike. Gostje bodo z vsakim kupljenim obrokom donirali obrok socialno ogroženim družinam in posameznikom. 


Kaj so to presežki hrane?

Ljudje tretjino vse pridelane hrane na svetu zavržemo in to je večinoma neoporečna, užitna hrane. Gre za presežke pridelka kmetov ali stranski izdelek produkcije kakšne surovine, za katere industrija še nima rešitve. Tudi hrana, ki je tik pred iztekom roka ali takšna, ki je ravno prav zrela za zaužitje, in jo prevečkrat klasificiramo za "prezrelo", ali pa hrana, ki ni dovolj estetska za trgovinske police, spada med presežke.


Kaj je to Kucha Chasti?

To je socialno-kulinarični koncept, ki so v Kuchi ga snovali skupaj s humanitarnim društvom Hrana za življenje (HZŽ), katerih poslanstvo je pravično nahraniti svetovno prebivalstvo. Iz sredstev zbranih na dogodkih bo ekipa pripravila obroke, ki jih bodo nato HZŽ-jevci razvozili socialno ogroženim družinam in posameznikom v Ljubljani in okolici.


Črt Butul 

… je odličen kuhar in človek mnogih talentov, z delovnimi izkušnjami v tujini. Delal je na znani domačiji družine Butul ter v popularnem ljubljanskem bistroju EK. Trenutno je zaposlen v prenovljenem piranskem art hotelu Tartini, vsake toliko časa pa bo obiskal tudi Kucho.

Več iz rubrike