Deset nujnih aplikacij za poslovneže

Zahvaljujoč tehnologiji si danes lahko olajšamo marsikatero okoliščino s pomočjo aplikacij na naših telefonih ali tablicah. Katere aplikacije bi moral imeti prav vsak podjetnik, da bi se lažje spoprijemal z vsemi obveznostmi?
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

  • Outlook

Najosnovnejša aplikacija za vsakega zaposlenega, zunanjega partnerja ali direktorja je Microsoft Outlook. Z njo sinhronizirate več elektronskih poštnih naslovov, dostopate do koledarjev in datotek. Uporabnik brez težav prebira vsa sporočila na enem mestu, zato lahko prihrani veliko časa.

  • Evernote

Aplikacija ima po svetu okoli 150 milijonov uporabnikov. Na njej si lahko shranite praktično karkoli – dokumente, fotografije, spletne strani, opravila, videoposnetke in podobno. Vse to lahko razvrstite v kategorije in tako imate na mobitelu pravo malo knjižnico opomb in zapiskov.

  • MobileDay

Aplikacija omogoča, da komunicirate s sodelavci tudi, ko niste v podjetju. Z njo lahko organizirate sestanke, sinhronizirate vse koledarje, aplikacija opominja na sestanke in obveznosti in aktivnosti, z njo pa lahko naredite celo konferenčni klic.

  • Expense Manager

V aplikacijo se vnaša prihodke in odhodke podjetja ter nadzira porabo sredstev. Ker se podatki shranijo, lahko primerjate različne grafe in delate dodatne analize. Podatke lahko natisnete v tiskano obliko in jo delite med sodelavce ali pa uvažate določene dokumente.

  • Microsoft Remote Desktop

S to aplikacijo se lahko na daljavo povežete na računalnik in opravljate različne naloge kar preko mobitela. Če redno pozabljate določene dokumente na enem računalniku vam ne bo potrebno več skrbeti, saj bo vsebina računalnika vedno na voljo. Četudi računalnik ni povezan z internetom, aplikacija omogoča porabo mobilne povezave.

  • Dropbox

Mobilnik velikokrat nima toliko prostora, kot ga potrebujemo. V takem primeru si omislite tako imenovan oblak, v katerega shranjujemo in varnostno kopiramo različne datoteke – bodisi dokumente, fotografije, videoposnetke, predstavitve v Power Pointu. Vse to  se sproti shranjuje na vse naprave z aktivirano aplikacijo. Nekaj gigabajtov lahko zasedete zastonj, za razširitev prostora pa je potrebno doplačati.

  • Free WiFi Finder

Če preživete veliko časa na terenu, je dobro imeti aplikacijo, ki namesto vas poišče bare, poslovne stavbe in druge javne prostore, ki imajo brezplačno internetno povezavo za delo na prenosniku, tablici ali mobilniku.

  • 1Password

Danes moramo zaradi varovanja podatkov že skoraj na vsaki spletni strani in digitalni storitvi, izbrati uporabniško ime in geslo. Žal pa, več gesel kot imate, več je možnosti, da jih pozabite ali zamešate. Aplikacija 1Password si bo zapomnila vsa vaša gesla in generirala ter jih samodejno uporabila, ko bo potrebno. Vanjo lahko shranite tudi različne kode in PIN številke bančnih kartic.

  • Universal Translator / iTranslate

Če spadajo k vašem poslu tudi potovanja in niste vešči tujih jezikov, vam aplikacija olajša veliko dela. Kar boste povedali v slovenščini, vam bo aplikacija avtomatično prevedla v jezik, ki ga želite. Vsebuje več kot 90 različnih jezikov, večino jih prepozna sama, brez dodatnega vnosa možnosti.

  • Khan Academy

Morda vam zadnja aplikacija ne bo pomagala pri organizaciji posla, vam pa bo definitivno koristila. Splošna razgledanost je obvezna oprema, zato si krepite možganske celice z uporabo brezplačne aplikacije, ki vam omogoča dostop do več kot 10 tisoč video posnetkov in lekcij iz matematike, ekonomije, zgodovine, umetnosti, vesolja, biologije in podobno. Nikoli ne veste, kako se bo obrnil vaš naslednji poslovni razgovor, zato se s Khan Academy razširite obzorja

Več iz rubrike