Christiano Ronaldo gre v Juventus: Vrednost delnic poskočila

Christiano Ronaldo je uradno potrdil prehod iz kluba Real Madrid v Juventus. Športni prestop stoletja vpliva tudi na svetovno borzno dogajanje. Delnice italijanskega nogometnega kluba so poskočile za 40 odstotkov.
Fotografija: AFP
Odpri galerijo
AFP

Kljub temu, da je triintridesetletni Ronaldo v nogometni srednji že med starejšimi, »njegova vrednost« z leti raste. Italijanski klub bo zanj odštel precej več kot španski klub devet let nazaj (95 milijonov). Gre za enega držajih prestopov v zgodovini. Pomnimo, lani je klub PSG odštel več denarja za Neymara (222 milijonov) ter Mbappeja (180 milijonov), klub Barcelona pa za Coutinha (160) in Dembeleja (150 milijonov).

Prestop Ronalda, ki je vreden 112 milijonov, pomeni rekordno plačilo torinskega kluba Juventus. Poleg tega bo dobil vsako leto dodatnih 30 milijonov evrov plače. Prihod enega najboljših nogometašev na svetu se sosedi Italijani ne veselijo le zaradi neverjetne okrepitve njihove nogometne ekipe, ampak tudi zaradi ekonomskega zavrtljaja. Delnice Juventusa so postale dražje za skoraj polovico.

Več iz rubrike

Komentarji: