BMW predstavil električni avto s 600-kilometrskim dosegom

Zaradi koronavirusa je bila predstavitev modela i4 prek spleta. Objavljamo posnetek.
Fotografija: BMW i4 ima kar 600 km dosega.
Odpri galerijo
BMW i4 ima kar 600 km dosega.

München - Ker je zaradi koronavirusa odpadel letošnji ženevski avtosalon, je nemški avtomobilski proizvajalec BMW danes prek spleta predstavil koncept električnega modela i4, ki ima do 600 kilometrov dosega, s čimer se postavlja ob bok glede dosega trenutno vodilnemu Teslinemu modelu S. Prvi i4 naj bi na cesto prišli prihodnje leto, poroča STA.

BMW je predstavitev i4 načrtoval na ženevskem avtosalonu. Ker pa je bil ta zaradi epidemije novega koronavirusa odpovedan, so premiero izvedli brez občinstva in jo prenašali prek spleta.

Predsednik uprave koncerna Oliver Zipse je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal, da bo imel štirivratni kupe po zaslugi nove tehnologije baterij do 600 kilometrov dosega. Prvi avtomobili i4 bodo s proizvodnega traku v Münchnu predvidoma zapeljali prihodnje leto.BMW za letos in prihodnje leto načrtuje prodajo skupno pol milijona priključnih hibridov in električnih avtomobilov, ki izpolnjujejo zahteve glede izpustov ogljikovega dioksida, je poudaril Zipse. Prihodnje leto bo vsak četrti avto, ki ga bo BMW prodal v Evropi, elektrificiran.

Po manjšem modelu i3 je koncern na trg pripeljal električno izvedbo modela mini, na Kitajskem pa se pripravlja na začetek prodaje športnega terenca iX3.

Eden od delavcev pozitiven na korona virus

Novi koroanvirus zaznamuje tudi BMW. V münchenskem raziskovalnem centru je bil eden od delavcev pozitiven na ta virus, na današnji predstavitvi pa je vodja oblikovanja v BMW Adrian van Hooydonk, potem ko mu je Zipse na koncu ponudil roko, namesto rokovanja izbral pozdrav s pestjo, poroča dpa.

Tudi prodaja na Kitajskem je upadla, in sicer so po Zipsejevih besedah februarja v državi, od koder se je novi virus razširil po svetu, zabeležili "znatno luknjo" v prodaji. Na drugih trgih posledic trenutno še ne čutijo. Podrobnejših podatkov, glede na to da se je mesec šele iztekel, sicer še nimajo.

Kakšen je novi bmw

Na BMW blogu Slovenija so zapisali, da je modela i4 precej drugačen od konceptnega i Vision Dynamics, ter bo tako mnogo bolj podoben naslednji generaciji BMW seriji 4 Gran Coupe. Prednji žarometi so opazno večji od konceptovih, ravno tako pa izgleda, da bodo ledvičke bolj podobne novi seriji 3. Zadaj lahko opazimo luči v obliki črke L.

Notranjosti se bo po njihovih besedah oddaljila od modernističnih dizajnov i oddelka in bo smernice povzela po bolj običajni novi seriji 3. Če bolje pogledamo niti ne bo povzela samo smernic ampak izgleda kot, da je armaturna plošča v celoti identična tisti v G20 seriji 3, vključno z digitalnimi merilniki, sredinsko konzolo in prestavno ročico.

 

Več iz rubrike