Batagelj ne skriva želje po Michelinovih zvezdicah
Restavracija na Jezerskem v Vile Planinka je zdaj odprta tudi za zunanje goste.
Odpri galerijo
Dobro leto po odprtju butičnega hotela na Jezerskem je restavracija Vile Planinka odprta tudi za zunanje goste.
»Odprtje restavracije tudi za zunanje goste je dolgo pričakovan odgovor na veliko povpraševanje ljubiteljev vrhunske kulinarike. Kulinarično zgodbo, ki jo danes doživljamo, smo intenzivno pripravljali kar eno leto,« je ob odprtju poudaril lastnik Marjan Batagelj in dodal: »Za vrhunsko kulinariko namreč nista dovolj samo odličen kuhar in sommelier. Visoke kulinarike ni brez vrhunskih lokalnih sestavin in najboljših slovenskih vin!«
Kot so sporočili v izjavi za medije, se v restavraciji Vile Planinka izrazito prilagajajo letnemu času in se pri tem zanašajo predvsem na lokalne pridelovalce.
Glavni chef je Jakob Jerala, ki je pri ustavrjanju kulinaričnih simfonij zavezan trajnosti.
»Čutenje je energija. In naj vas ta energija spremlja tudi ob hrani,« svojim gostom želi Batagelj, ki tudi osebno verjame, da energijske točke, ki so jih pred več stoletji na vrtu Vile Planinka odkrili domačini, pozitivno vplivajo na doživetje gostov.
O energijskih točkah na Jezerskem, smo v pogovoru z Batageljem pisali tudi v Svetu kapitala.
Marsikatera restavracija, ki se postavlja zelo visoko, ima vinsko karto celega sveta. »Mi pa imamo vinsko karto cele Slovenije!« je s ponosom poudaril Marjan Batagelj.
Z vrhunskim vinskim poznavalcem Markom Korenom so ustvarili najbolj celostno predstavitev slovenskih vinorodnih okolišev. Trenutno zbirka vključuje 125 vinskih etiket, v večini gre za vina butične, biodinamične in ekološke pridelave.
Stremijo k temu, da bi svojo zbirko dopolnili tako, da bi gostom lahko ponudili 200 kakovostnih slovenskih vin. To je namreč naša identiteta, pravijo. »In ker gostje to identiteto tudi začutijo,« razlaga Batagelj, »se radi vračajo k nam.«
Močno verjamejo v svoje delo, zato jih ni presenetilo, da so bili že v prvem letu ocenjeni s kar dvema kapama Gault & Millau (14,5).
V času, ko Slovenija postaja Evropska gastronomska regija 2021, pa se lahko Vila Planinka pohvali tudi z uvrstitvijo med kandidate za Bib Gourmand – »vzhajajoče zvezde«, ki imajo potencial za prvo Michelinovo zvezdico.
Ambicij za osvojitev Michelinovih zvezdic ne skrivajo. »Verjamemo namreč, da bodo prednost čistega gorskega zraka, edinstvenost zdravilne izvirske pitne vode in posebna energija, ki obdaja restavracijo Vile Planinka, prepoznani. S kakšno Michelinovo zvezdico, ki v svetu kulinarike še vedno največ šteje, bi Jezersko z Vilo Planinko spet pridobilo status slovenskega Davosa.«
S ponosom se torej konec marca (20.-29. 3.) pridružujemo Tednu restavracij, ko bomo v izrazito omejeni količini gostom ponudili, da nas spoznajo, doživijo in zares začutijo. Ker govorimo o mali butični restavraciji, so za zunanje goste nujno potrebne predhodne rezervacije.
»Odprtje restavracije tudi za zunanje goste je dolgo pričakovan odgovor na veliko povpraševanje ljubiteljev vrhunske kulinarike. Kulinarično zgodbo, ki jo danes doživljamo, smo intenzivno pripravljali kar eno leto,« je ob odprtju poudaril lastnik Marjan Batagelj in dodal: »Za vrhunsko kulinariko namreč nista dovolj samo odličen kuhar in sommelier. Visoke kulinarike ni brez vrhunskih lokalnih sestavin in najboljših slovenskih vin!«
Kot so sporočili v izjavi za medije, se v restavraciji Vile Planinka izrazito prilagajajo letnemu času in se pri tem zanašajo predvsem na lokalne pridelovalce.
Glavni chef je Jakob Jerala, ki je pri ustavrjanju kulinaričnih simfonij zavezan trajnosti.
»Čutenje je energija. In naj vas ta energija spremlja tudi ob hrani,« svojim gostom želi Batagelj, ki tudi osebno verjame, da energijske točke, ki so jih pred več stoletji na vrtu Vile Planinka odkrili domačini, pozitivno vplivajo na doživetje gostov.
O energijskih točkah na Jezerskem, smo v pogovoru z Batageljem pisali tudi v Svetu kapitala.
Marsikatera restavracija, ki se postavlja zelo visoko, ima vinsko karto celega sveta. »Mi pa imamo vinsko karto cele Slovenije!« je s ponosom poudaril Marjan Batagelj.
Z vrhunskim vinskim poznavalcem Markom Korenom so ustvarili najbolj celostno predstavitev slovenskih vinorodnih okolišev. Trenutno zbirka vključuje 125 vinskih etiket, v večini gre za vina butične, biodinamične in ekološke pridelave.
Stremijo k temu, da bi svojo zbirko dopolnili tako, da bi gostom lahko ponudili 200 kakovostnih slovenskih vin. To je namreč naša identiteta, pravijo. »In ker gostje to identiteto tudi začutijo,« razlaga Batagelj, »se radi vračajo k nam.«
Jezersko kot švicarski Davos
Močno verjamejo v svoje delo, zato jih ni presenetilo, da so bili že v prvem letu ocenjeni s kar dvema kapama Gault & Millau (14,5).
V času, ko Slovenija postaja Evropska gastronomska regija 2021, pa se lahko Vila Planinka pohvali tudi z uvrstitvijo med kandidate za Bib Gourmand – »vzhajajoče zvezde«, ki imajo potencial za prvo Michelinovo zvezdico.
Ambicij za osvojitev Michelinovih zvezdic ne skrivajo. »Verjamemo namreč, da bodo prednost čistega gorskega zraka, edinstvenost zdravilne izvirske pitne vode in posebna energija, ki obdaja restavracijo Vile Planinka, prepoznani. S kakšno Michelinovo zvezdico, ki v svetu kulinarike še vedno največ šteje, bi Jezersko z Vilo Planinko spet pridobilo status slovenskega Davosa.«
S ponosom se torej konec marca (20.-29. 3.) pridružujemo Tednu restavracij, ko bomo v izrazito omejeni količini gostom ponudili, da nas spoznajo, doživijo in zares začutijo. Ker govorimo o mali butični restavraciji, so za zunanje goste nujno potrebne predhodne rezervacije.
Več iz rubrike
Nova razkošna nepremičnina Jennifer Anniston
Zvezdnica serije Prijatelji Jennifer Anniston je nedavno kupila razkošno nepremičnino od Oprah Winfrey.
Kaj možgane ohranja aktivne in zmanjšuje tveganje za demenco?
Strokovnjaki so 11 let analizirali podatke o zdravstvenem stanju več kot 500.000 ljudi, ki ob zaposlitvi niso imeli demence.