Avstralija je v novo leto vstopila s hudim vročinskim valom

V Avstraliji temperature ne popuščajo, že za božič so se potili bolj kot običajno, vročina pa je vztrajala tudi ob vstopu v novo leto. Ponekod so namerili 49 stopinj Celzija, tudi na severnih in osrednjih delih države pa se je živo srebro že povzpelo nad 40 stopinj,
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo temperature še kar vztrajale pri 40 stopinjah Celzija in več. Preventivno so oblasti že izdale opozorila pred požari, ljudem pa svetujejo, naj se izogibajo sonca in uživajo zadostno količino vode.

V Avstraliji je za razliko od naših in nam bližnjih krajev ob božiču in novem letu vedno poletje, si pa zato v državi tam spodaj zimsko vzdušje pač umetno pričarajo. Veleblagovnice so okrašene z umetnim snegom in z zvončki ovešenimi sanmi.

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: