Apple s seznamom najpopularnejših aplikacij v letu 2018

Večjih presenečenj letošnja lestvica niti ne prinaša, a dejstvo, da YouTube prehiteva Instagram in Snapchat, pomeni, da imajo aplikacije družbenih omrežij resnega tekmeca.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Tehnološki gigant Apple je objavil seznam največkrat uporabljenih aplikacij leta 2018. Med njimi prednjači aplikacija YouTube, za njo so se zvrstile še Facebook, Instagram, Snapchat in druge. Leto prej je bil YouTube šele na tretjem mestu, pred njim sta bili aplikaciji Bitmoji in Snapchat, ki se je to leto znašel na tretjem mestu, Bitmoji celo na šestem.

Najpopularnejše brezplačne aplikacije v letu 2018 so:

YouTube
Instagram
Snapchat
Messenger
Facebook
Bitmoji
Netflix
Google Maps
Gmail
Spotify Music
Amazon
Uber
WhatsApp Messenger in druge

Večjih presenečenj letošnja lestvica niti ne prinaša, a dejstvo, da YouTube prehiteva Instagram in Snapchat, pomeni, da imajo aplikacije družbenih omrežij resnega tekmeca. Sploh med mladimi je YouTube največkrat uporabljena aplikacija.

Brezplačne igre, ki so vladale leta 2018 na pametnih telefonih, so:

Fortnite
Helix Jump
Rise Up
PUBG Mobile
Hole.io
Love Balls
Snake VS Block
Rules of Survival in druge.


Katera pa je vaša najljubša?

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: