Ameriške znamke, ki so preživele test časa (2. del)

Modni trendi prihajajo in odhajajo, a nekatere ikonične ameriške linije spremljajo več generacij kupcev. Katera oblačila rišejo pravo modno zapuščine ZDA?
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Prvi del članka preberite TU.
  • Calvin Klein je že od same ustanovitve leta 1968 priljubljen zaradi svojih enostavnih dnevnih oblačil, ki so postale priljubljene v 90. letih prejšnjega stoletja in je še danes veliko modno ime.
  • Znamka New Balance je znana po svojih čednih, a zelo pisanih teniških športnih copatov, ki se pogosto nosijo zgolj kot modni "statement". Opazimo jih po velikem znaku N ob strani čevlja, podjetje pa obstaja že več kot sto let; od 1906!
  • Znamka The North Face združuje modo s funkcionalnostjo in je znana po svojih športnih flisih in puhastih jopičih ter goretekstu. Znamka je ustanoveljena v San Franciscu leta 1966. 
  • Oblačila Tommy Hilfiger so prvič ugledala luč prodajaln leta 1985 in še naprej polni ulice ZDA s tipično rdečo, belo in modro estetiko. Britney Spears, Gwen Stefani in punce iz skupine Destiny's Child (z Beyonce na čelu) je le nekaj od zvezd, ki so devetdeseta zaznamovala s to barvno kombinacijo.
  • Gap je od leta 1969 znan po klasičnih kavbojkah, pravzaprav je bil to njihov prvi in edini produkt do leta 1975, ko so svet preplavili s preprostimi kroji ter majicami ter kapuco z logotipom.
  • Michael Kors je priljubljena modna znamka, ustanovljena leta 1981, katera ima dve rdeči niti. Prva so torbice in modni dodatki, potiskani z njihovim logotipom MK, druga veja pa so luksuzni kosi oblačil.


Prvi del članka preberite TU.

Več iz rubrike