Amazon namerava zaradi rasti naročil v ZDA zaposliti 100.000 ljudi

Amerika se zapira, ljudje ostajajo doma in naročajo potrebščine na internetu. Zmanjkalo jim je sicer toaletnega papirja.
Fotografija: Amazon bo zaposlenim plačal dva tedna dopusta, če se bodo okužili s koronavirusom ali bodo morali v karanteno. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Amazon bo zaposlenim plačal dva tedna dopusta, če se bodo okužili s koronavirusom ali bodo morali v karanteno. FOTO: Reuters

New York - Spletna trgovina Amazon je v ponedeljek naznanila, da bo vsaj začasno zaposlila 100.000 ljudi, ker s sedanjimi zmogljivostmi ne dohaja rasti naročil zaradi pandemije novega koronavirusa. Amerika se zapira, ljudje ostajajo doma in naročajo potrebščine na internetu.

Vsem zaposlenim bo Amazon prav tako do konca aprila začasno zvišal plače za dva dolarja na uro. Gre za delavce v skladiščih, distribucijskih centrih in trgovinah Whole Foods, ki zaslužijo najmanj 15 dolarjev na uro. Plače nameravajo zvišati tudi v evropskih državah.

Amazon je že več kot teden dni brez zalog dezinfekcijskih sredstev in toaletnega papirja, prizadeva pa si, da zaloge spet obnovi, vendar bodo na voljo za dostavo morda šele aprila.

Amazon bo zaposlenim plačal dva tedna dopusta, če se bodo okužili s koronavirusom ali bodo morali v karanteno.

Amazon je za Walmartom drugi največji delodajalec v ZDA z 800.000 zaposlenimi.

Več iz rubrike

Komentarji: