Ali bi delili baterijo mobilnega telefona s sodelavcem, prijateljem, neznancem?

Skupna raba energije pametnega telefona je zelo cenjeno sredstvo v sodobnem svetu. Prav vsi pa niso privrženci deljenja polnilca oziroma baterije.
Fotografija: Eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona. Roman Šipič
Odpri galerijo
Eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona. Roman Šipič

Ko nekomu posodimo svoj telefon ali mu omogočimo skupno rabo energije, z njimi delimo svoj intimni del in nudimo osebno povezavo, trdijo v raziskavi družbe Samsung, v kateri so celo skovali nov koncept: digitalna prijaznost.
  • Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci: Le nekoliko več kot petina (21 %) anketirancev, starih od 18 do 34 let, bi delila svojo baterijo z neznancem.
  • Baby boom generacija bo delila svojo baterijo z neznanci, vendar ne zaradi ljubezni: Anketiranci, ki so stari več kot 55 let, bi delili baterijo z neznancem, če bi ta potreboval pomoč (36 %), manj verjetno pa zaradi potencialnega romantičnega interesa (21 %).
  • Kljub koristim za vse vpletene, smo še vedno neodločni: Ena tretjina vprašanih (33 %) je dejala, da bi lagali o ravni baterije na svojem telefonu, da bi se izognili deljenju baterije.
  • Pisarna je manj prijazen kraj, ko gre za polnjenje pametnih telefonov: Kar 41 % anketirancev pravi, da je eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona.
Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci. Pixabay
Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci. Pixabay

Več iz rubrike

Komentarji: