Ali bi delili baterijo mobilnega telefona s sodelavcem, prijateljem, neznancem?

Kaja Kovič
Eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona. Roman Šipič

Skupna raba energije pametnega telefona je zelo cenjeno sredstvo v sodobnem svetu. Prav vsi pa niso privrženci deljenja polnilca oziroma baterije.

Ko nekomu posodimo svoj telefon ali mu omogočimo skupno rabo energije, z njimi delimo svoj intimni del in nudimo osebno povezavo, trdijo v raziskavi družbe Samsung, v kateri so celo skovali nov koncept: digitalna prijaznost.
  • Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci: Le nekoliko več kot petina (21 %) anketirancev, starih od 18 do 34 let, bi delila svojo baterijo z neznancem.
  • Baby boom generacija bo delila svojo baterijo z neznanci, vendar ne zaradi ljubezni: Anketiranci, ki so stari več kot 55 let, bi delili baterijo z neznancem, če bi ta potreboval pomoč (36 %), manj verjetno pa zaradi potencialnega romantičnega interesa (21 %).
  • Kljub koristim za vse vpletene, smo še vedno neodločni: Ena tretjina vprašanih (33 %) je dejala, da bi lagali o ravni baterije na svojem telefonu, da bi se izognili deljenju baterije.
  • Pisarna je manj prijazen kraj, ko gre za polnjenje pametnih telefonov: Kar 41 % anketirancev pravi, da je eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona.
image
Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci. Pixabay
Več iz rubrike