10. Triglav tek: 1,2,3 ..., skupaj za dober namen po hormon sreče

V soboto, 10. septembra 2022, se na Brdu pri Kranju obeta izjemen tekaški dan Triglav tek, kjer se združujejo ljubezen do narave, športa in sočloveka.
Fotografija: Prihaja že 10. Triglav tek. FOTO: Sportida
Odpri galerijo
Prihaja že 10. Triglav tek. FOTO: Sportida

Tek, tekaško tekmovanje, maratoni so težki izzivi, ki od posameznika zahtevajo železno voljo in veliko kondicije.

In vsi tekači z lahkoto priznajo, da se jim občasno zgodi, da se sprašujejo, ali so zgodnji jutranji treningi, vročina, dež, občasna osamljenost na dolgih gozdnih ali tekaških progah po stresnem delovnem dnevu ter pritisk zaradi ambicioznih ciljev ali celo želje po zmagi vredni truda.

A kljub občasnim dilemam tekači, sploh tisti, ki tečejo v dobrodelne namene, še vedno obuvajo tekaške copate, in to v upanju, da bodo spremenili življenja ljudi v stiski. Na bolje!

Zato se jim pridružite. V soboto, 10. septembra 2022, v parku Brda pri Kranju na jubilejnem, 10. Triglav teku, kjer bodo tudi športniki ambasadorji, zaradi katerih v napetih tekmah čez leto vaše srce bije hitreje in zaradi katerih imamo Slovenci veliko dni boljših, lepših, bolj radostnih.

10. septembra se v objemu narave protokolarnega parka Brdo pri Kranju obeta izjemen tekaški dan, kjer se bosta s pridihom tekmovalnosti združili ljubezen do narave in športa.

S preizkušnjami, ki so prilagojene ljubiteljem rekreacije vseh generacij in stopenj pripravljenosti, so v Zavarovalnici Triglav poskrbeli, da bo vsak med tekači našel pravi izziv zase.

FOTO: Sportida
FOTO: Sportida

Tekači bodo lahko kot na minulih Triglav tekih izbirali med družinskim tekom na 3,4 km, štafetnim tekom trojk na 3 x 3,4 km, tekom na 10 km, polmaratonom in letos prvič tudi tekom na 5 km. Otroci se bodo lahko podali na tek Kuža Pazi na 350 m oziroma 700 m.

Prijave so možne na spletni strani triglavtek.si do 2. 9. 2022 oziroma na dan dogodka do zapolnitve prostih tekaških mest. Za prijavo na tek na 10 km, 5 km in 21 km boste odšteli 35 evrov, za prijavo na štafetni tek trojk 70 evrov na ekipo in za družinski tek 10 evrov na člana družine, medtem ko je udeležba na otroškem teku brezplačna.

Priprave na Triglav tek

Tekači se lahko za septembrsko preizkušnjo na Brdu pri Kranju že od maja pa vse do septembra ogrevajo pod vodstvom izkušenih trenerjev. Vadbam, ki bodo potekale vse do tekaškega dogodka, se lahko pridružijo v devetih slovenskih krajih: Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju.

Termine vadb lahko tekači poiščejo na spletni strani dogodka, kjer bodo več izvedeli tudi o trenerjih, ki jih bodo pripravili na edinstven športni izziv. Poskrbeli bodo za njihovo primerno telesno pripravljenost, kar zmanjšuje možnost morebitnih poškodb in drugih zdravstvenih zapletov na dogodku, ter jih opremili z nasveti za krepitev zdravega življenjskega sloga. Vadbe so primerne tako za izkušene tekače kot tiste, ki so se prvič odločili za tovrsten tek.

FOTO: Sportida
FOTO: Sportida

Za zdrav življenjski slog in dober namen

Triglav tek je tek za dober namen, saj Zavarovalnica Triglav na dogodku že vrsto let predaja donacije zdravstvenim ustanovam. Tako bodo tudi letos sredstva namenili Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki - namenjeno za nakup najmanj štirih oksimetrov in štirih kompletov grelnih gnezd za potrebe porodnišnic v Sloveniji do septembra 2022. Grelna gnezda bodo prejele porodnišnice: Celje, Izola, Jesenice in Kranj, oksimetre pa Celje, Izola, Jesenice in Postojna.

Triglav tek je trajnostno naravnan

Triglav tek je dogodek, ki s stezami po neokrnjeni naravi parka Brdo pri Kranju hkrati spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog ter prispeva k uresničevanju nekaterih ciljev projekta Zavarujmo prihodnost in je tako del trajnostno naravnanega delovanja Zavarovalnice Triglav.

Letošnji Triglav tek bo tudi nekoliko bolj trajnostno naravnan kot v preteklosti. Tekače bodo na vsakem koraku ozaveščali in spodbujali k ločevanju odpadkov. Prav tako podpornike Triglav teka spodbujajo k promocijskim izdelkom za večkratno uporabo. Prizadevajo si tudi za zmanjšanje letakov in uporabo označevalnih tabel za večkratno uporabo. Prehrana na dogodku bo skrbno izbrana – lokalno ekološko pridelana.

10. Triglav tek bo tudi v slogu zabave, glasbe, plesa

Za vse udeležence bo na voljo pester spremljevalni program – glasbena nastopa Samuela Lucasa s skupino in Maje Keuc – Amaya, spektakularni nastop Dunkil Devilsov, aktivnosti za otroke in varstvo otrok.

Več iz rubrike